Svenska storstjärnan pekar ut vinnaren av Jerringpriset – och nobbar både Armand Duplantis och Daniel Ståhl

Det är prestigefulla priset som alla svenska idrottare vill vinna.
Nu pekar storstjärnan Isabelle Haak ut sin vinnare av Jerringpriset.
Då nobbar landslagsstjärnan i volleyboll både Armand Duplantis och Daniel Ståhl.

Måndag den 22 januari är det dags för den årliga Idrottsgalan att hylla svenskarnas insatser under 2023. Och det har varit ett alldeles fantastiskt idrottsår sett ur blågula ögon.

Jerringpriset 2023

Där Ebba Andersson blev VM-drottning i längdskidor, Erik Karlsson utsågs till världens bästa hockeyback i NHL, simdrottningen Sarah Sjöström blev historisk med flest VM-guld och Hanna Öberg gjorde storsuccé under skidskytte-VM. Lägg därtill Armand Duplantis med nytt VM-guld i stavhopp och Daniel Ståhls oförglömliga VM-gulddrama i diskus så förstår ni att det kommer att bli svettigt att dela ut priserna på Idrottsgalan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Sverige
191002 Daniel Ståhl of Sweden poses with his gold medal from men’s discus and Armand Duplantis of Sweden poses with his silver medal from men’s pole vault during day 6 of the IAAF World Athletics Championships on October 2, 2019 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88038

Samtliga namn ovan är nominerade till prestigefulla Jerringpriset, även kallat för folkets pris, där vinnaren utses av telefonröster under själva galan i januari. Även volleybollens storstjärna Isabelle Haak samt succéduon David Åhman och Jonatan Hellvig är nominerade till den ärofyllda utmärkelsen.

Nobbar Duplantis

Just Haak har ett fantastiskt år bakom sig och vann fyra av fem möjliga klubblagstitlar samt blev poängdrottning och utsedd till bästa spelare i klubblaget Imoco Volley. Hon var även bärande då landslaget tog silver i Golden League och kan nu vinna Jerring priset för första gången i karriären.
– Det är superkul! Man ser verkligen att volleybollen har fått ett uppsving så det är väldigt roligt. Jättemånga ungdomar har börjat spela och det är väldigt betydelsefullt för framtiden inom svensk volleyboll. Och en sådan här nominering gör att volleybollen får ännu mer plats i media och fler får upp ögonen för sporten, säger hon till Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Isabelle Haak, Sverige
230811 Isabelle Haak poserar för ett porträtt under en pressträff med det svenska damlandslaget i Volleyboll den 11 augusti 2023 i Halmstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0628

När Isabelle själv får chansen att utse sin egen favorit till Jerringpriset så väljer hon att nobba båda förhandsfavoriterna ”Mondo” och Ståhl för ett helt annat val.
– Jag måste stötta volleybollsamhället och då blir det David och Jonatan i beachvolleyboll. De har gjort det helt otroligt. Så unga och så duktiga, tagit hela beachvolleybollen med storm och satt sin egen prägel på sporten.

Vem tycker du borde vinna Jerringpriset? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stefan Holm avslöjar oförglömliga festen – när han gjorde det mest oväntade med själva Jerringpriset(!)

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev