Svenska landslagsstjärnans stenhårda kritik mot Zlatan: ”Alla säger att han är en…”

Hon är svensk baskets motsvarighet till Zlatan.
Nu riktar Amanda Zahui enorm besvikelse mot fotbollsstjärnan.
– Jag blev verkligen sårad, säger hon i en intervju med SportExpressen.

Många chockades av Zlatan Ibrahimovics helt oväntade utspel mot NBA-giganten LeBron James. Svensken tyckte inte att basketstjärnan skulle engagera sig så mycket i politiken, utan hålla sig till bara basket istället.

Sågar Zlatan

Påhoppet väckte enorm uppståndelse och Zlatan fick ta emot en hel del kritik. Nu berättar även Sveriges största basketstjärna om den enorma besvikelsen mot Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210221 Milans Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i Serie A mellan Milan och Inter den 21 februari 2021 i Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Amanda Zahui är basket-Sveriges egen Zlatan och har länge haft fotbollsstjärnan som sin idol. Men när han gick på LeBron James så gick han över gränsen och agerandet var oförlåtligt för Zahui.
– Det sög. Jag ringde min agent med en gång för att hon vet hur mycket jag älskar Zlatan för Zlatan var liksom ”my husband”. Jag ringde min agent, sedan ringde jag min mamma och pappa, sedan ringde jag min agent igen och sedan ringde jag min flickvän och sa: ”I just broke up with my husband”. Min reaktion när jag hörde vad han sagt var: ”You, said that shit!?” Så… we had a nice little divorce. Jag blev verkligen sårad, säger hon i en intervju med SportExpressen.

”Är så sjukt”

Zahui har bott nio år i USA och spelar just nu för WNBA-laget Los Angeles Sparks. Hon avslöjar nu att Zlatans anseende verkligen har skadats rejält efter orden som riktades mot nationalhjälten LeBron James.
– Alla här i USA säger att han är rasist, men jag tror absolut inte att han är rasist. Han har själv drabbats av rasism. Jag tycker bara att det var så dumt det han sa, för LeBrons engagemang är så mycket djupare och går mycket längre tillbaka än att det bara handlar om George Floyd, säger svenskan i intervjun.

Amanda Zahui, basket
200203 Amanda Zahui poses for a portrait after a practice session with the Swedish women’s national basketball team on February 3, 2020 in Södertälje. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180179

Hon tycker verkligen att Zlatan gjorde bort sig med sitt olämpliga påhopp. Att ”Ibra” gav sig på helt fel person och borde ha hållit tyst istället.
– Det var så sjukt att det var LeBron han kritiserade också för LeBron har gjort sin hemläxa och vet exakt vad han pratar om och håller på med. Han har liksom byggt upp en skola där alla får gå i college gratis och barn som inte har pengar får skjuts till skolan och de får mat. Det var som LeBron sa: Jag gör något. Vad gör du, mer än att snacka? Jag tycker bara att Zlatan skulle ha hållit tyst så som han tyckte att LeBron skulle vara tyst. Och om du inte har kunskapen, plugga! Ta reda på hur det ligger till innan du säger något. 

Håller ni med om kritiken mot Zlatan? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Här är det olämpliga ordet till domaren som gav Zlatan rött kort: ”En idiotisk grej”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!