Här är det olämpliga ordet till domaren som gav Zlatan rött kort: ”En idiotisk grej”

Zlatan Ibrahimovic låg bakom två mål och fick sedan syna det röda kortet mot Parma.
Nu har det avslöjats exakt vad svensken sa som tvingade honom att lämna planen.
– Otroligt onödigt rött kort på en idiotisk grej, säger C More-experten Matias Concha. 

Det var verkligen Zlatan Ibrahimovic i strålkastarljuset under Milans match mot Parma på lördagen. Redan inför matchen bekräftade sportchefen Paolo Maldini att svensken bara är detaljer från att skriva på nytt kontrakt till 2022.

Zlatan rött kort

Därefter gick ”Ibra” ut och visade på planen vilken stor betydelse han har för det här Milan, även om målformen har avtagit. 39-åringen assisterade till lagkamraten Ante Rebic för 1-0 och sedan låg Zlatan bakom förspelet även till 2-0-målet.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210221 Milans Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i Serie A mellan Milan och Inter den 21 februari 2021 i Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Där och då var allt frid och fröjd men efter en timmes spel förändrades allt. När domaren plockade fram det röda kortet och visade ut Zlatan – för snack(!).
– Otroligt onödigt rött kort på en idiotisk grej, säger C More-experten Matias Concha om situationen.
– Det är så orutinerat att ta ett rött kort i det här läget i ledning med 2-0, att ta ett rött för snack.

”Verkar konstigt”

Direkt utvisning för snack låter väldigt märkligt och det måste därför ha varit något väldigt allvarligt som Ibrahimovic sa till domaren Fabio Maresca. Zlatan var irriterad för en frispark som uteblev och några minuter senare var han på domaren igen och klagade.
– För några minuter sedan så fick han ju inte frisparken när han blev fälld. Då drog han ju i väg några rejäla salvor, det hörde man ju ända upp hit, säger tv-experten Concha. 
– De salvorna tog väl Fabio Maresca med sig, och när det kommer en salva till efter det. Det var nog. 

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210126 Zlatan Ibrahimovic of Milan receives a red card during the Coppa Italia match between Inter and Milan on January 26, 2021 in Milan. Photo: Nicolo’ Campo / Bildbyrån

Enligt italienska medier ska Zlatan ha sagt följande ord till domaren:
– Så du bryr dig inte om vad jag säger? Det verkar konstigt, uppges han ha sagt med en sarkastisk ton.

Avslöjar ordet

Men enligt Zlatan måste det ha blivit ett missförstånd och att domaren möjligen kan ha hört något annat från hans mun.
– Zlatan sa till mig att han diskuterade något med domaren ett tag men att han inte var respektlös och definitivt inte förolämpade honom. Jag har inte pratat med Maresca så jag vet inte, säger Milantränaren Stefano Pioli.

Football Italia kommer med uppgifter på att domaren tror att Zlatan kallat honom för ”bastardo”, som översätts till ”idiot” på svenska. Och att det var det som gav ett direkt rött kort.

Zlatan Ibrahimovic väntas nu överklaga hårda domslutet och de två matcherna han nu blir avstängd. Milan kunde hålla ut utan Zlatan och vinna matchen med 3-1.

Förtjänade Zlatan rött kort för det här? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Norske succéspelaren avslöjar nu lagkamraten Zlatans fina gest när han kom till Milan: ”Han sa till mig att…”

Få våra nyhetsbrev!