Sven-Göran Eriksson berättar – är svårt sjuk i cancer: ”Har i bästa fall bara ett år kvar”

Sven-Göran Eriksson är svårt sjuk i cancer.
I bästa fall har han ett år kvar att leva, berättar han i Sveriges Radios Söndagsintervjun.
– Jag får streta emot så länge det går, säger han.

Han är en av Sveriges största fotbollsprofiler genom tiderna. Han är den legendariska tränaren som tog IFK Göteborg till helt nya höjder för svenska klubblag, och som därefter gjorde stordåd ute i Europa, i storklubbar som Benfica, Roma, Lazio och Manchester City.

Svennis svårt sjuk i cancer

Men mest förknippad är ”Svennis” med förbundskaptensjobbet i England, som han hade från 2001 till 2006. Svennis har de senaste åren varit sportslig rådgivare åt IF Karlstad, men förra året öppnade folk i hans närhet upp om att han genomgick behandling. Vad för sjukdom Svennis hade framgick inte, men nu, i Sveriges Radios Söndagsintervjun, ger Svennis själv ett besked om sin hälsa.

190812 Sven-Göran Eriksson på besök innan fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Falkenberg den 12 augusti 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sven-Göran Eriksson, 75, är svårt sjuk i cancer. 

– Alla förstår ju att jag en sjukdom som inte är bra, och alla gissar att det är cancer och det är det, säger han i intervjun, enligt Expressen.

Har ett år kvar att leva

Sven-Göran Eriksson berättar att han, i bästa fall, bara har ett år kvar att leva. I sämsta fall ännu mindre.

– Men man kan inte vara säker, det är bättre att inte tänka på det, säger han.

180516 Sven Göran Eriksson poses for a portrait on May 16 2018 in Sunne Foto: Jeanette Dahlström /BILDBYRÅN

Sven-Göran Eriksson menar att han försöker hålla humöret och moralen uppe, och att se positivt på sin sista tid i livet.

– Se det positiva i saker och ting, gräv inte ner dig för motgång, för det här är den största motgången givetvis, men gör något bra av det, säger ”Svennis”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version