Stora glädjebeskedet efter enorma kritiken – barnen får nu spela matcher igen!

Folkhälsomyndigheten lättar på restriktionerna för ungdomsidrotten.
Från och med i dag får barn och ungdomar spela matcher utomhus igen.
– Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger Johan Carlson, generaldirektör på FHM i ett pressmeddelande.

Folkhälsomyndigheten har fått utstå stor kritik för att barn och ungdomar hindras från att utöva sina idrotter under våren. Endast yrkesverksamma lag har fått tillstånd att spela matcher och delta i tävlingar.

FHM ändrar

Men nu häver FHM matchförbudet för barn och ungdomar som är födda 2002 eller senare. Från och med i dag, 28 april, är det numera tillåtet för lagen att spela en match i veckan.

Barn, Fotboll
201003 Esther Irell Hedlund, Molly Sundin och Astrid Rasmusson från Höganäs BK F09/10 under Kamratcupen den 3 oktober 2020 i Höganäs. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0047

FHM skickar även med en uppmaning om att matcherna ska genomföras helst lokalt eller med ett minimalt resande. Samt att det ska ske utomhus.
– Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande på myndighetens officiella webbplats.

Förändringen sker efter att de allmänna råden för idrott, kultur och fritid har justerats till följd av en minskad smittspridning under coronapandemin.

Dela artikeln om du gillar det här beslutet!

LÄS MER: Patrik Sjöberg visar nu upp läskiga bilderna inifrån skräcktiden på sjukhus: ”Kände inte igen min kropp”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!