Stefan Holm avslöjar sanningen om mäktiga klippet – som hela världen pratar om just nu: "Absolut INTE fejk!"

Stefan Holm avslöjar sanningen om mäktiga klippet – som hela världen pratar om just nu: ”Absolut INTE fejk!”

.

Stefan Holm har blivit en jättesnackis just nu.
För ett 12 år gammalt klipp som fått nytt liv igen – där han framställs som omänsklig.
– Det är absolut inte fejk, säger han till SportExpressen.

Det var i helgen som Instagram-kontot Jumpers World publicerade en 12 år gammal video på Stefan Holm. Och nu pratar hela sportvärlden om hur mäktigt det här gamla klippet faktiskt är.

Omänskliga Stefan Holm

På videon ser vi hur Holm kör ett helt vanligt träningspass för att bygga upp sin spänst. Förlåt, sa vi ett helt vanligt träningspass? Glöm det!

Den före detta höjdhopparen hoppar alltså över häckar som är nästan lika långa som han själv… Lekande lätt också.
”Det här är inte mänskligt”, är en kommentar på Twitter.
”Vänta lite, det här kan inte vara på riktigt”, lyder en annan.

Stefan Holm, höjdhopp
Stefan Holm. FOTO: Instagram.

Avslöjar nu sanningen

Många ifrågasätter alltså huruvida det 12 år gamla klippet som blivit en världssnackis faktiskt är äkta eller fejk. Det har till och med gått så långt att folk hört av sig till Holm för att få reda på om klippet är äkta eller inte.

Nu avslöjar Holm själv sanningen om det ”omänskliga” klippet.
– Nej, det där var ”back in the days”, men det verkar som att många har missförstått det där och tror att det är nytt. Det är absolut inte fejk, säger han till SportExpressen.

Stefan Holm, höjdhopp
180219 Före detta höjdhopparen Stefan Holm poserar för ett porträtt med sonen Melwin Holm den 19 februari 2018 i Pyeongchang.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91984

Holm: ”Väldigt märkligt”

43-årige Holm fortsätter att berätta om klippet som är från ett träningsläger i Italien 2007. Och att de eleganta hoppen helt enkelt var en del av hans uppladdning inför tävling.
– Det här var något som jag gjorde som formtest ett par dagar före tävling. Jag gjorde det en gång i veckan ungefär. Jag började med att hoppa över vanliga häckar på ungefär en meter, sedan köpte jag de där specialhäckarna 2000, säger han till kvällstidningen.

Det enda som Holm själv förvånas över är att han la ut exakt det här klippet på Instagram för två år sedan. Men att det plötsligt nu fått sådan otrolig spridning.
– Det är väldigt märkligt att det får så stor spridning efter så många år. På den tiden fanns ju inte den möjligheten till spridning, det är det som är så fascinerande med sociala medier, säger den förre OS-guldmedaljören.

Se otroliga klippet här:

LÄS MER: Pappa Stefan Holm avslöjar nya planen för sonen Melwin Holm – efter monstersäsongen

När Björn Gustavsson förvandlades till en övertänd Stefan Holm