Pappa Stefan Holm avslöjar nya planen för underbarnet Melwin Holm – efter monstersäsongen

Pappa Stefan Holm avslöjar nya planen för underbarnet Melwin Holm – efter monstersäsongen

Melwin Lycke-Holm har gjort en fullständig succéartad säsong.
Nu avslöjar hans pappa, Stefan Holm, planen för att få rekordsonen att fortsätta sin enorma utveckling.
För att nå världstoppen inom höjdhopp.

Det har länge stått klart att unge höjdhopparen Melwin Lycke-Holm besitter en talang som få kan mäta sig med. Under säsongen har han tagit ytterligare steg i sin utveckling och gjort succétävling efter succétävling.

Stefan Holms plan

I säsongens sista tävling, Svealandsmästerskapen i Tyresö, slog Lycke-Holm inofficiellt världsrekord för 13-åringar med hela 2,04.

Melwin Holm
180610 Melwin Holm with his dad Stefan Holm in the men’s high jump National during Bauhaus-galan on June 10, 2018 in Stockholm.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Nu berättar hans pappa Stefan Holm, som tagit OS-guld i samma gren, om den fortsatta satsningen – och han tror inte på en lika aggressiv kurva uppåt.
– Förr eller senare planar det ut och börjar gå emot lite grann, än så länge har det gått väldigt fort framåt. Han har ökat 40 centimeter på två år, säger Holm till SportExpressen, och fortsätter:
– Vi fortsätter lägga upp det utifrån den tanke och idé om hur jag tycker att han ska träna framöver. Vi lägger grund på olika hoppövningar och koordination, ren tung styrka får vänta några år till. Det är ingenting att stressa med. Han kan gärna inte öka 15 centimeter till nästa år. Eller så gör han det… Men får han vara hel och frisk och jobba på så.

Melwin Holm
180602 Melwin Holm Lycke under Stefan Holm-spelen i friidrott den 2 juni 2018 i Kil.
Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN / cop 246

”Gäller att vinna”

Melwin Lycke-Holm ser fram emot säsongen.
– Det handlar om att försöka vara bäst och försöka vinna tävlingarna. Jag har USM när jag får hoppa igen, då gäller det att vinna där.

Kolla in när pappa Holm dominerar:

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/rzBCOn8TdNHU-4e2IS6c8crVL_2807eZmDMs6nf_w15l5Iqeyq-h1u38bPgTs3CX?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela för att önska Melwin Lycke-Holm all lycka till!

LÄS MER: Stefan Holms ilska – efter kontroversiella tävlingen: ”Helt obegripligt!”

SUPERHOPPET: Melwin Holm slår nytt inofficiellt världsrekord!