Så blev Magnus Samuelsson världens starkaste man – efter ex-flickvännens fräckis: "Det ringde på telefonen…"

Så blev Magnus Samuelsson världens starkaste man – efter ex-flickvännens fräckis: ”Det ringde på telefonen…”

Han kan stolt titulera sig som ”Världens starkaste man”.
Nu avslöjar Magnus Samuelsson hur allting började – med ett besök på Skara sommarland.
– När solen hade gått ned bakom horisonten så hade jag vunnit hela tävlingen, säger han i podcasten ”Tyngre Old School”.

Hela nio gånger har han utsetts till ”Sveriges starkaste man” och 1998 kunde han även titulera sig ”Världens starkaste man”. Dessutom gick han och vann hela ”Let’s Dance” 2009.

Samuelsson avslöjar

Magnus Samuelsson är verkligen en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna och framförallt den största. Bjässen med den varma insidan är också en av de mest folkkära idrottare vårt land har och drösvis med svenskar bänkade sig hemma i tv-soffan för att se Samuelssons kraftmätningar på 90-talet.

Magnus Samuelsson
130808 Motor, rally, Snapphanerallyt: Magnus Samuelsson Foto: Arne Forsell / BILDBYRÅN / kod AF / 30998

Nu avslöjar muskelbyggaren som gått under smeknamnet ”The Giant Swede” om hur allting började och den långa resan till att bli starkast i hela världen. För det var egentligen en ren lyckträff och en riktig fräckis av Samuelssons ex-flickvän som satte fart på karriären.

På Skara sommarland

Efter ett besök på Skara Sommarland under sommaren 1995.
– Jag var med i en bänkpress-tävling. Och jag hade fått med min dåvarande flickvän, vi var förlovade. Efter bänkpress-tävlingen var det bankett och då hade hon träffat någon när hon dansade omkring där, jag dansade inte frivilligt på den tiden. Hon träffade någon på dansgolvet som sa: ”I morgon kommer de ha Sveriges första ’Sveriges starkaste man’ inne på Skara sommarland”. Och vi var i Skara då, berättar Magnus Samuelsson i podcasten ”Tyngre Old School”.
– Så då tänkte hon att om vi anmäler Magnus till den här tävlingen så kan säkert hela gänget få komma in gratis och kolla på. Så lite så vart det.

Magnus Samuelsson
Magnus Samuelsson. FOTO: Pinterest

Tävlingen Sverige starkaste man 1995 inne på Skara sommarland blev rena barnleken för den ändå orutinerade 25-åringen.
– Nästa dag var jag med i den tävlingen och när solen hade gått ned bakom horisonten så hade jag vunnit hela tävlingen. Och vi åkte hem och jag tänkte inte så mycket mer på det, säger han i podden.

Världens starkaste

Men sedan kom telefonsamtalet som förändrade Samuelssons liv för alltid.
– Jag hann vara hemma några veckor när det ringde på telefonen och någon från England hade varit där och tittat på tävlingen. Och de undrade om jag ville åka till Bahamas för ”Världens starkaste man”. Jag hade inte så mycket pengar då och hade bara en motfråga: ”Vad kostar det?”, säger han i ”Tyngre Old School”.
– De sa då att jag får betalt om jag åker. Jaha, tackar. Då var det bara att åka!

I sin allra första ”Världens starkaste man” på Bahamas slutade debutanten Samuelsson på en 10:e plats. Men han skulle komma tillbaka ännu hungrigare redan året efter.

1996 kom han tvåa i tävlingen som då hette ”World Muscle Power” och 1997 blev det en tredjeplats i Världens starkaste man. Sedan kom den stora belöningen när Magnus Samuelsson 1998 vann hela tävlingen i Marocko och fick bära den mäktiga titeln som planetens starkaste man.

LÄS MER: När 16-årige Magnus Samuelsson lyfte skrot för allra första gången – och lekte med monstervikten