Magnus Samuelsson tröttnade på att träna - så gick det sen för världens starkaste man

Magnus Samuelsson tröttnade på att träna – så gick det sen för världens starkaste man

.

Magnus Samuelsson blev en världskändis med sin enorma styrka.
Nu har han bytt fokus i livet – och skördar i stället framgångar som skådespelare.
– Just nu tycker jag det är allra roligast, säger han. 

Magnus Samuelsson kom in i svenskarnas liv under 90-talet då han nio år i rad vann tävlingen som ”Sveriges starkaste man”.

Under åren så skördade han dessutom stora framgångar internationellt, vilken kröntes genom att vinna ”Världens starkaste man” 1998.

Så fick han första rollerna

Magnus Samuelsson blev folkkär i Sverige och kärleken minskade inte när han 2009, året efter att han lagt strongman-tävlingarna på hyllan, var med i TV4:s Lets Dance.

Som det mesta Samuelsson gett sig in på så blev det succé, och han vann hela rubbet – vilket skapade väg för en ny karriär.

Samuelsson hade dessförinnan gjort mindre roller i bland annat ”Hem till Midgård” och ”Göta Kanal”, men 2011 så fick han en superchans som kriminalinspektör Gunnar Nyberg i filmatiseringen av Arne Dahls böcker om A-gruppen.

– De letade efter en storvuxen man till Gunnar och kontaktade mig mest på skoj. Till min stora förvåning fick jag jobbet. Jag sträckläste Arne Dahl-böckerna för första gången och upptäckte att de var jättebra, har han sagt till Aftonbladet.

Inspelningarna blev en stor succé, och Samuelsson har sedan dess gjort ytterligare nio säsonger av Arne Dahls filmatiseringar – men hans skådespelaruppdrag har inte stannat där.

Internationellt genombrott

2017 sändes den andra säsongen av BBC-serien ”The Last Kingdom”, där Samuelsson spelade en dansk viking.

Just nu är han aktuell i den största tjeckiska filmproduktionen någonsin, där han kommer spela den nordiska legoknekten Lars, i filmen som går under namnet ”Medieval”.

Foto: TT

Förutom Samuelsson deltar superstjärnor som Michael Caine, Ben Foster och Sophie Lowe i filmen.

– Varje land har sina historiska personer och i Tjeckien har Jan Žižka, som startade revolutionen mot den katolska kyrkan, fått väldigt stor plats. Jag spelar en av hans män, så jag har inte huvudrollen precis, men jag är med och grejar lite, säger Samuelsson till Corren om inspelningarna, och fortsätter:

– Jag har alltid varit en person som läst väldigt mycket böcker och jag tycker om världshistoria, framförallt från strax före Kristi födelse fram till 1300-talet, så att vara med i en produktion som utspelar sig under den här tiden, med hästar och stora arméer, var rätt så privilegierat och mäktigt.

Relationen till träningen idag

Samuelsson är övertygad om att skådespelaryrket är någonting han kommer vara kvar i.

– Livet är fullt av spin-offs och i mitt fall började jag med en hobby som senare blev mitt jobb. Via kontakter, och till stora delar slumpen, har det med tiden lett mig in på skådespelaryrket som jag just nu tycker är det allra roligaste, säger han.

Men Samuelsson har inte gett upp träningen helt.

Foto: TT

I en intervju med Expressen 2015, med rubriken ”Magnus Samuelsson har tröttnat på att träna”, berättade han att det sker regelbundet men inte alls i samma utsträckning som tidigare.

– Min nykära fas av styrketräning har fadeat ut. Nu har vi någon form av vardagsrelation. Men det är fortfarande en stor del av mig, sa han då.

Dela för att hylla Magnus Samuelsson, en fantastisk atlet och profil!