Pekka Lindmark och Anders Limpars ursäkt till Ingemar Stenmark efter skamfulla beteendet: ”Ren jävla mobbning”

Ingemar Stenmark var så överlägsen att rivalerna bestämde sig för att ingripa.
Efteråt skämdes Pekka Lindmark, Anders Limpar och Kenny Bräck.
– Det är ju riktig jävla mobbning att göra så, menade Pekka.

Som aktiv alpinåkare var Ingemar Stenmark fullständigt överlägsen. Totalt blev det 86 världscupsegrar – då flest genom tiderna – och han är utan tvekan sportens okrönte konung. Stenmark har alltid haft en enorm fysik och en kanske ännu större vinnarskalle.

Skammen efter beteendet

Det var därför inte särskilt förvånande att han skulle vara bra även i SVT-klassikern Mästarnas Mästare, där Stenmark deltog 2011. Redan i det första programmet framstod Stenmark som överlägset, så pass att rivalerna bestämde sig för att ta saken i egna händer. Och då var det ändå inga dussinlirare som Stenmark ställdes mot.

Ingemar Stenmark, alpint
180213 Ingemar Stenmark under en pressträff med de tävlande i jubileumssäsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2018 i Stockholm. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN / Cop 141

I programmet tävlade Stenmark mot ikoner som Pekka Lindmark, Hanna Ljungberg, Maria Brandin, Anders Limpar och Kenny Bräck. Under en tävling valde samtliga ovan nämnda att välja Stenmark som den tävlare som ska få det tuffare. När Stenmark märkte detta så menade han själv att det påminde om vad som hände under hans karriär.

– Det känns ungefär som när de ändrade reglerna i världscupen. Det känns som att de känner att jag är ett hot, sa han.

LÄS MER: Gunde Svan kan bara skratta rakt ut när Ingemar Stenmark avslöjar det sjukaste om sin karriär: ”Va!?”

“Riktig jävla mobbning”

Och precis så var det. Stenmark höll sig kvar i tävlingen, och när deltagarna samlades efteråt så skämdes framför allt Pekka Lindmark.

– Det är tur att Ingemar är stark. Hade han varit svag i psyket … det är ju riktig jävla mobbning att göra så, sa han.

Pekka Lindmark, hockey
211105 Förre ishockeymålvakten Peter ”Pekka” Lindmark, poserar för ett porträtt den 5 november 2021 i Piteå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0063

När Aftonbladet senare pratade med Lindmark om det inträffade så utvecklade han tankarna om skammen.

– Det kändes lite som att det blev hets mot honom. Så ska det ju inte vara, det är ju på lek. Någon annan kanske hade rasat ihop och inte kunna fortsätta i programmet, men Ingemar tog det på rätt sätt. Vi andra var ju tvungna att gå emot honom för att ha en chans, sa Pekka.

LÄS MER: Pernilla Wibergs bekännelse om Ingemar Stenmark – avslöjar helt ny sida av ikonen: ”Han är väldigt…”