OS-guldhjälten Lars Frölander avslöjar stora favoritlaget i hockey – en riktigt klassisk klubb: ”Det som gällde”

Han är en av svensk simnings största hjältar.
Nu avslöjar ikonen Lars Frölander sitt stora favoritlag i hockey.
– Det var det som gällde, erkänner han i en intervju.

Redan 1992 kom Lars Frölander första stora framgång i bassängen när han var en del av det svenska laget som bärgade OS-silver i stafetten under sommar-OS i Barcelona. Det skulle bli starten på en av svensk simnings mest framgångsrika karriärer genom tiderna.

Ikonen Frölander

Han trotsade sin klorkänslighet och blev en av världens bästa simmare kommande åren. Nio VM-guld, tolv EM-guld och ytterligare två OS-medaljer samlade Frölander på sig under simkarriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lars Frölander, simning
011216 Simning, EM guld för Lars Frölander på 50 m fjäril © Bildbyrån – 24955

Det allra största ögonblicket under den aktiva karriären var så klart det oförglömliga OS-guldet på 100 meter fjärilsim när han slog världsrekordet i en enorm uppvisning. I dag kan vi fortfarande se Frölander som expertkommentator under tv-sändningarna för simning i SVT.

LÄS MER: Giganten Sarah Sjöström avslöjar sitt stora favoritlag inom alla sporter: ”Men jag är ingen nörd…”

Sitt favoritlag

I slutet av simkarriären blev OS-guldhjälten också vegan. Men vid sidan av simningen har Lars Frölander även ett stort intresse för hockey och det finns ett särskilt favoritlag i hans hjärta.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lars Frölander, simning
190723 Maria Wallberg and Lars Frölander of the Swedish broadcaster SVT at the swimming events during the FINA World Championships on July 23, 2019 in Gwangju. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87997

Men trots att han är född i Boden är det en klubb söderut som har vunnit över hans kärlek. För att Frölander flyttade i tidig ålder från Norrbotten och växte sedan upp i Ornäs, Borlänge.

LÄS MER: Folkkära tv-profilen Babben Larsson avslöjar sitt stora favoritlag i SHL: ”Älskat dom ända sedan 70-talet”

Då finns det egentligen bara ett lag att hålla på och Frölander avslöjar att favoritlaget i hockey är anrika Leksand.
– Jag är uppväxt i Dalarna, så det var Leksand som gällde, har simlegendaren erkänt i en gammal intervju med Aftonbladet.

Vad tycker du om Lars Frölanders favoritlag? Dela artikeln och säg din åsikt!