Ny succé för Sarah Sjöström med dubbla segrar – trots den helmärkliga incidenten: ”Har aldrig hänt förut”

Det blev dubbla segrar för Sarah Sjöström i den avslutande deltävlingen av Mare Nostrum. Men hennes succé föregicks av problem i bassängen.
– Har aldrig hänt förut, säger Sjöström till SVT.

Semifinaler i Monaco fick ställas in under söndagen då vattnet i bassängen blivit grumligt, skriver Dagens Nyheter.

Anledningen var en pump som saknade el och inte kunde rena vattnet. Problemet blev då att simmarna inte kunde se linjerna i botten för att veta hur nära väggen de var, skriver tidningen.

Vid 18-tiden kunde tävlingarna dra i gång igen. Då blev det i stället direkt final för Sarah Sjöström, som tävlade i 50 meter frisim och fjäril.

Kunde leverera ändå

Och det blev dubbla segrar för Sarah Sjöström. Först i 50 meter fjäril med den imponerande tiden 24.95 som gav 30-åringen en klar seger.
– Jag är jättenöjd med loppen, det var lång väntan på grund av strul med kvaliteten på vattnet. Det har aldrig hänt förut, jag har varit med om att åska ställt in eller skjutit upp, detta var något nytt. Men det gick ju bra, säger Sjöström till SVT Sport.

En halvtimme senare var det dags igen, i OS-distansen 50 meter fritt. Då skrevs Sjöströms segertid till 23.84, vilket är årets näst snabbaste tid. Även årets snabbaste tid var det Sjöström som stod för.
– Det är toppen varje gång jag är under 25 sekunder på 50 fjäril, och under 24 på frisimmet är super! Det är där jag vill vara, jag vill ha en hög nivå men jag känner att det fortfarande finns mer att hämta på 50 fritt, säger Sjöström.

Svensk succé

Vid båda distanserna återfanns välbekanta namn på andraplatserna. I 50 fjäril var Louise Hansson näst snabbast, med en tid på 26.16 – bara tre hundradelar framför nederländska Tessa Giele.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
240408 Sarah Sjöström of Sweden after competing in the women’s 100 meter freestyle swimming final during day 4 of Swim Open on April 8, 2024 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0159

I 50 fritt var det Michelle Coleman som tog andraplatsen på tiden 24.48, vilket är hennes femte bästa tid i karriären.

Tävlingen ingår i simtouren Mare Nostrum och är den sista av tre deltävlingar.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar sin allra största dröm för karriären: ”Det är högst på listan”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev