Nära vännens unika avslöjande om Schumacher – sju år efter tragiska skadan: ”Har information om honom…”

Hemligheten är stor kring Michael Schumachers hälsa.
Men hans förre lagkamrat Felipe Massa har varit på besök.
– Jag har information om honom, säger Massa.

I år har det gått sju år sedan F1-legendaren Michael Schumacher var med om en allvarlig skidolycka. Tysken ska, enligt uppgifter, ha blivit förlamad av olyckan men uppdateringarna kring honom har i övrigt varit få.

”Har information om honom”

Familjen har valt att inte berätta någonting om legendarens hälsotillstånd, vilket delvis kritiserats kraftigt. En som dock vet betydligt mer om Schumacher är Felipe Massa.

050722 Motor, Formel 1: Michael Schumacher. Ferrari © Bildbyrån

Brasilianaren var lagkamrat med Schumacher i Ferrari, 2006, och har besökt honom efter olyckan.

– Jag vet hur han har det, jag har information om honom. Men vi måste respektera det beslut som familjen tagit, de gillar inte att avslöja information om hur han har det, så vem är jag att prata om det?, säger Massa till Record, enligt Expressen.

”En tuff fas”

Massa fortsätter:

– Det jag kan säga är att det inte är en enkel situation. Han genomgår en tuff fas.

Ferrari driver Felipe Massa of Brazil, left, and Mercedes Grand Prix driver Michael Schumacher of Germany, right, walks through the paddock at the Bahrain Formula One Grand Prix at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, March 13, 2010. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place here on Sunday. (AP Photo/Gero Breloer)

Massa och Schumacher var bara lagkamrater under en säsong, men blev då nära vänner.

– Jag har alltid haft ett väldigt nära förhållande till honom. Så varje dag nu så hoppas jag och ber för att han ska bli bättre. Inte minst nu när hans son Mick kör, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!