När Tre Kronor-ikonen förvandlade Fångarna på fortet-utmaningen till norsk fylla – och slog nytt superrekord

När Tre Kronor-ikonen förvandlade Fångarna på fortet-utmaningen till norsk fylla – och slog nytt superrekord

Det såg stentuff ut på förhand.
Men för Tommy Söderström var det ingen större utmaning.
Tre Kronor-ikonen imponerade stort och klev in i Fångarna på fortet-cellen och gjorde det till rena rama midsommarleken.

När man pratar om de största hockeymålvakterna i svensk historia så är det omöjligt att utelämna Tommy Söderström ur diskussionerna. Under karriären blev det fyra säsonger i NHL och Nordamerika, tre SM-guld och hela två VM-guld, vilket gjort honom till en riktig ikon i Tre Kronor-kretsar.

Äger fullständigt

Tommy Söderströms meritlista blir än mer imponerande med tanke på att han faktiskt valde att avsluta karriären redan 2000, som 30-åring, och sedan dess har han hållit sig borta från hockeyn. Han har flera gånger berättat om sitt lugna liv i dag, där han inte jobbar alls utan bara lever på aktier.

980926 Tommy Söderström, Djurgården © Bildbyrån – 40006

Men det råder inga tvivel om att den vinnarskalle som gjorde honom så framgångsrik under den aktiva hockeykarriären fortfarande finns kvar. Det har han verkligen bevisat under de två tillfällen som han fått vara med i långköraren Fångarna på fortet på TV4.

Rekordtiden

Vid ett av tillfällena så började faktiskt Söderström bråka med en annan målvaktslegendar – Thomas Ravelli – angående en omedveten tackling(!). Men vid det andra tillfället så imponerade Söderström stort och enligt TV4 själva så var det faktiskt en rekordinsats.

Foto: Youtube

Söderström blir inskickad i ett rum för att få ut en nyckel, som han behöver dra genom en snurrande ställning av stål. Ikonen behöver dessutom göra så att nyckeln – och två tunga säckar – träs igenom rör, och det hela gör han galant, och så pass bra att det faktiskt var ett rekord i cellen. Söderström får det helt enkelt att se lekande lätt ut – och som att det snarare är en midsommarlek än en hård utmaning i en cell, någonting han själv är inne på efter.

– Det bara rasslade på och sen helt plötsligt var det över, och jag var snurrig som fan! Norsk fylla…, säger han.

Helt klart en riktigt imponerande insats av en äkta Tre Kronor-hjälte!

LÄS MER: Danska(!) jätteilskan mot Sverige – ser rött efter landslagets omtalade beslut: ”Tränar på dödas gravar”

Få våra nyhetsbrev!