Danska(!) jätteilskan mot Sverige – ser rött efter landslagets omtalade beslut: ”Tränar på dödas gravar”

Sverige åker på träningsläger till Qatar.
Nu kommer enorm kritik från danskt håll.
”Sverige tränar på de dödas gravar”, skriver krönikören Jan Jensen.

Kritiken mot att VM kommer att spelas i Qatar har varit enorm ändå sedan att det tillkännagavs. Inte nog med att mästerskapet för första gången spelas mitt i vintern, så är många fast beslutna om att korruption och mutor låg bakom beslutet att lägga VM:et där, och varje dag så ställer sig allt fler kritiska till beslutet.

Stora kritiken

Arbetsförhållandena i landet har sågats och dessutom så har mängder av arbetare dött för att bygga arenorna – samtidigt som antal dödsfall mörkas och kategoriseras som naturliga. Dessutom har landet och regimen fått stor kritik när det kommer till jämställdhetsfrågor och kvinnors rätt. Flera länder – däribland Norge och Danmark – har öppet kritiserat Fifa och Qatar, men i Sverige har inga liknande manifestationer gjorts.

210701 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team at a press conference during the UEFA Euro 2020 Football Championship on July 1, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Tvärtemot så kom förra veckan stor kritik mot landslaget då det står klart att Sverige åker på ett träningsläger till just Qatar i januari, någonting som Janne Andersson försvarat med att hans frågor ”är de sporstliga”. Men nu kommer stenhård kritik från Danmark och Ekstra Bladets krönikör Jan Jensen.

”Svenskt hyckleri – ska tränare på de dödas gravar”, lyder rubriken, enligt Fotbollskanalen.

”Så jävla dåligt”

Vidare skriver Jensen att svenska landslagets försök att sätta press på regimen, genom att skriva brev till Fifa om att sätta press på Qatar, bara är ett spel för galleriet.

”Men det är inget svenskarna menar på allvar. Döda migrantarbetare eller inte – svenskarna vill åka till Doha och träna”, skriver Jensen.

210628 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team at a training session during the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 28, 2021 in Glasgow. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Jensen är även besviken på det faktum att andra nordiska länder har satt press ”på riktigt”.

”Den nordiska alliansen är bruten. Sverige kommer att vara en del av Qatars pr-strategi. Det är så jävla ledsamt och dåligt”, skriver han.

LÄS MER: Dejan Kulusevskis oväntade utspel – inför Sveriges superviktiga VM-kvalmöte: ”Den här matchen…”

Få våra nyhetsbrev!