När Gunde Svan fick hela svenska folket att kipa efter andan – under tv-historiens sjukaste skrattanfall

Gunde Svan är inte bara en av våra allra största skidikoner.
Han är dessutom en fantastisk underhållare.
Vi glömmer aldrig den gången han fick tidernas skrattanfall i tv.

Gunde Svan är utan tvekan en av Sveriges mest folkkära personer. Som skidåkare skördade han fullständigt enorma framgångar, och hans meritlista kan matchas av extremt få – om ens någon – i svensk idrottshistoria.

Otroliga karriären

I bagaget finns bland annat fyra OS-guld, och enligt många är faktiskt Gunde uppe på listan över de största vi har, alla kategorier. Svan har efter att ha lagt skidorna på hyllan dessutom gått över till tv, framför allt som programledare, vilket gjort honom än mer folkkär och hyllad, och det är lätt att förstå varför han går så bra hem i rutan.

Svan har alltid ett leende eller ett gapskratt nära till hands, och han är dessutom en jäkel på att bjuda på sig själv. Det är få som kan hålla sig för skratt själv när han får ett av sina klassiska gapskratts-anfall, och det är det här klassiska Youtube-klippet ett gyllene exempel på.

Tidernas skrattanfall

Gunde Svan bildade en gång lag med Thomas Petersson och Robert Gustafsson i klassiska ”Time Out”. Då skulle ”Robban” förklara en idrottare, utan att nämna den vid namn – och precis allt går fel när medeldistanslöparen ”Hesekeid Sepeng” ska värkas fram. Gustafsson och lagkamraterna kommer bara längre och längre ifrån rätt namn, och för varje felsteg så bryter Gunde Svan ut i ett större och större asgarv. Svan kipar efter luft, viker sig över bordet – och det som utspelar sig är verkligen svensk tv-historia.

Foto: Youtube

På Youtube har klippet nästan en halv miljon visningar, och i kommentarsfältet strömmar hyllningarna till Gunde Svan in, och det är bara att hålla med: Det är omöjligt att se – och höra det – utan att dra på smilbanden. Gunde Svan, vilken otrolig karaktär!

LÄS MER: När Nicklas Lidström räddade ett gäng rookies – och tog restaurangnotan på närmare 400 000(!) kronor

Få våra nyhetsbrev!