När Nicklas Lidström räddade ett gäng rookies – och tog restaurangnotan på närmare 400 000(!) kronor

Rookie-lirarnas kort visade på medges ej.
Då räddade Nicklas Lidström middagen – med att ta notan på 40 000 dollar(!).
– Man får ställa upp ibland, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Nicklas Lidström är en av tidernas bästa hockeyspelare, och när man rankar samtliga spelare i historien så är det åtminstone få backar som nämns före honom i rangordningen. När ansedda The Hockey News nyligen rankade de 75 bästa någonsin hamnade svensken på en tredjeplats bland backar, till exempel.

Tog hand om monster-notan

Lidström var en bjässe på isen, som aldrig satte ett enda skridskoskär fel. Han var felfri defensivt, och bidrog även ofta med poäng offensivt, och dessutom så var han en lagkamrat av rang. Lidström var kapten i Detroit Red Wings, och har oftast hyllats för hur han var som ledare, och i omklädningsrummen. Det är detta ett tydligt exempel på.

Nicklas Lidström
151106 Ishockey, NHL, Hall of Fame: Nicklas Lidstrom is seen during The Ice Hockey Hall of Fame induction ceremony 06 November 2015 in Toronto, Canada. Foto: Kevin Sousa / BILDBYRÅN

I podcasten ”Släpp Sargen” berättar nämligen Lidas om den gången som han räddade ett gäng rookies från att skämmas – genom att ta en nota på 40 000 dollar, alltså närmare 400 000 svenska kronor.

– Vi brukar ha rookie-middagar, och ofta brukade det vara fler rookies som är med och delar på den här. Nu var det bara två stycken med och delade på den här, och den blev ju rätt saftig… Deras kort gick inte igenom, så det blev ju lite pinsamt. Men jag skötte det väl ganska snyggt, och tog hand om det där, säger han.

”Man får ställa upp ibland”

Lidström berättar dock att han fick tillbaka en del av pengarna, men det får ändå anses som saftigt att slänga fram kortet i det läget.

– Senare tror jag att lagkaptenerna delade upp det, Steve Yzerman och Brendan Shanahan, så vi löste det där åt rookiesarna. Jag kommer inte ihåg om rookie-spelarna fick betala senare, men där och då tog jag den.

Nicklas Lidström, NHL
090930 Ishockey, NHL Premiere Challenge, Detroit Red Wings: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån – 85532

Lidström menar att det var lite av hans ansvar som kapten.

– Man får ställa upp ibland, när det inte går riktigt som rookiesarna vill. Ny i laget, och kanske inte byggt upp en så stark kredit, och kanske inte fått sin första lön, men vi tog hand om det i alla fall, säger han.

LÄS MER: Coachens drag för att väcka Buffalo i paus – hyllade Rasmus Dahlin till skyarna: ”Jag pekade ut honom…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!