När Glenn Strömberg fick stryk av SVT-profilen – och sparkade sönder en hotellvägg: ”Överreagerade lite…”

Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg kommenterade flera mästerskap ihop.
Nu berättar SVT-profilen om den gången som expertkommentatorn sparkade sönder en hotellvägg – efter ett förlorat set(!).

– Han överreagerade lite, kanske, säger Lindeborg till Sportbibeln.

Staffan Lindeborg och Glenn Strömberg var under många år en av Sveriges mest omtycka kommentatorsduos. Länge kommenterade de båda EM, VM och andra stora fotbollsmatcher för SVT, och de båda var även stora profiler i SVT:s Fotbollskväll.

”En fantastisk kompis”

Med tanke på hur nära de var under så många år så är det naturligt att de även blev goda vänner. De reste runt mycket, och någonting som verkligen förde duon samma var kärleken till bordtennisen.

040612 Fotboll, EM, Spanien – Ryssland: Staffan Lindeborg, Glenn Strömberg, SVT, kommentatorer, expertkommentator. © Bildbyrån

Lindeborg, som nu är aktuell med boken ”Public service i 50 år”, var länge SVT:s kommentator- och reporter när det kommer till pingis, framför allt under Sveriges storhetstid, och Glenn Strömberg ska tydligen ha varit en enorm talang i yngre dagar.

– Glenn är en fantastisk kompis, men jag har totalt misslyckats med att besegra honom i tennis och bordtennis. Han har vinnarinstinkt och är ett bollgeni, så det är inte lätt att tävla mot honom, säger Lindeborg till Sportbibeln.

Sparkade sönder väggen

Men en gång var faktiskt Lindeborg nära att besegra Strömberg, under en resa till Hannover i mitten av 00-talet, men då slutade det med vandalism från expertkommentatorns sida.

– Det var första gången vi möttes i bordtennis. Jag hade fått stryk i tennis, men nu vann jag första set och han blev så förbannad att han gav sig på väggen, han överreagerade lite, kan man säga. Men sen vände han och vann matchen…, säger Lindeborg.

180707 Commentator Glenn Strömberg of the Swedish National Television prior to the FIFA World Cup quarter final match between Sweden and England on July 7, 2018 in Samara. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Lindeborg känner dock ingen skam i att blivit besegrad av Strömberg, men säger sig nu ha tränat stenhårt för en eventuell revansch.

– Som junior var ju Glenn bättre än Ulf ”Tickan” Carlsson, så Glenn har 17-1 i matcher mot mig. Jag slog honom i en utomhusmatch än gång, men då är Glenns inställning att det inte räknas för att det var utomhus. Men nu har jag tränat bordtennis i fem år, så nästa gång blir det en spännande match!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!