När en panikslagen JO Waldner tvingades svara i telefon i tv – och precis ALLT gick fel: ”Får inte hända”

Det är klassiska bilder – på en förvirrad JO som försöker svara i telefon i direktsändning.
Nu förklarar Staffan Lindeborg vad som egentligen skedde.
– I dag får det ju inte hända, säger Lindeborg till Sportbibeln.

JO Waldner är inte bara en av våra allra största bollkonstnärer någonsin – och den kanske bästa bordtennisspelarna någonsin – han var dessutom en expertkommentator av rang. Redan under den aktiva karriären började Waldner dela med sig av sin expertis i tv i samband med bordtennismästerskap, och efter karriären fortsatte han på inslagen bana.

Märkliga bilderna

Ofta så bildade Waldner kommentatorspar tillsammans med SVT-ikonen Staffan Lindeborg, och de båda var under många år en omtyckt duo. Men ibland blev det även väldigt, väldigt tokigt.

Foto: Youtube

Som den gången i samband med EM 2000, då JO Waldner precis förlorat sin semifinal. Waldner skulle då gå direkt från spelare till kommentator för att se sin landsman Peter Karlsson spela final.

– JO hade förlorat I semifinalen när han kom upp till min kommentatorsposition, svettig och oduschad. Bara det är ju märkligt. Här spelar JO – sen ska han sitta här och vara expertkommentator i finalen. I dag får det ju inte hända. På OS är det till exempel förbjudet att de som tävlar går in i någon slags expertroll, säger Lindeborg till Sportbibeln.

Lindeborgs förklaring

Men inte nog med det. I samband med att Waldner precis tagit på sig hörlurarna så kommer plötsligt störningsljud in i mikrofonerna. Anledningen är att Staffan Lindeborgs telefon plötsligt ringer, och kommentatorn ber då oväntat nog Waldner att svara.

Foto: Youtube

De märkliga bilderna överspelas snabbt, men har sedan 2000 lämnat många frågandes vad som egentligen hände. Och nu kommer förklaringen från Lindeborg.

– Vi vet inte om att vi ligger i bild hemma i Sverige, och min mobil ringer och JO hade faktiskt ingen mobil på den tiden. Han försöker svara men har fortfarande lurar på sig, och han stänger inte av sin mikrofon heller. JO lyckades inte svara, han fick inte igång det, och tur var väl det för det var min yngsta dotter som ringde från USA, säger han.
Peter Karlsson gick vidare och vann sin final, och JO kunde trösta sig med en bronsmedalj.

Se klippet här (06:30 in):

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!