När Arne Hegerfors totalägde tidernas sämsta förlorare – som vägrade lämna tävlingsburen: ”Då är det ju kört!”

Arne Hegerfors har sett många dåliga förlorare under sin långa karriär som sportkommentator. Och i en liten annorlunda roll tvingades han hantera en på egen hand – och fullkomligt ägde ut honom.

Arne Hegerfors är en av våra allra mest folkkära radio- och tv-profiler. Han var verksam på bland annat Sveriges Television i 43 år och kommenterade flera stora idrottsmästerskap för kanalens räkning, och flera av hans referat har blivit riktiga klassiker.

Den mycket omtyckte Hegerfors har även varit delaktig i sammanhang utanför idrotten och en av höjdpunkterna var när profilen hanterade en ”dålig förlorare” i tv.

Arne Hegerfors viker inte en tum

De flesta vet nog vilket klipp det handlar om. Det har strömmats över en miljon gånger på YouTube där Hegerfors verkligen får användning för sin långa karriär inom branschen.

I videoklippet, där programformatet ser ut som någon form av frågesport, vägrar en av deltagarna att ge sig efter att han svarat fel på den avgörande frågan – och Arne Hegerfors viker inte en tum mot mannen som inte kan hantera att han förlorat.

Foto: YouTube

På frågan ”I vilken stad ligger den spanska ridskolan” svarar deltagaren Madrid fast det rätta svaret är Wien. Mannen argumenterar för att han menade Wien, och att han skrivit ner det på sitt papper, men att han av slumpen gav fel svar och tycker att frågan bör gå om.

Men han får inget gehör och medan Arne Hegerfors gratulerar vinnaren blir förloraren fullständigt tokig och en diskussion mellan honom och sportprofilen äger rum i över en minut.

”Sverige behöver många Hegerfors”

Den kanske roligaste kommentaren från Arne Hegerfors är när han rundar av programmet och slänger ur sig:

– Välkomna tillbaka nästa gång och vi får se om ”Aleksej” sitter kvar i buren då, säger han medan deltagaren fortfarande argumenterar för sin sak.

I kommentarsfältet hyllar YouTube-användarna Hegerfors för insatsen i programmet.

– Sverige behöver många Arne Hegerfors, skriver en användare.

– Arne Hegerfors äger, skriver en annan.

Foto: YouTube

Men det hela är bara en reklamfilm för Riksgälden premiumobligationer för att sälja premiumobligationer. Filmen är inspelad 2008 men producerade i typiskt 90-talsmanér.

Oavsett ett mycket underhållande klipp och bra skådespelarinsats från den folkkära sportprofilen och den ”dåliga förloraren”.

LÄS MER: När Börje Salming stoppade upp trafiken i hela Toronto – och fick polisen(!) att be om ursäkt: ”Förlåt, Börje!”

Exit mobile version