Magnus Wislander lämnar nu sjukhuset – efter att ha drabbats av stroke: "Tack till alla"

Magnus Wislander lämnar nu sjukhuset – efter att ha drabbats av stroke: ”Tack till alla”

I måndags drabbades Magnus Wislander av en stroke.
Nu har handbollslegendaren fått lämna sjukhuset.
”Tack till alla som jobbat och tagit hand om mig. Ni är grymma”, skriver han som hälsning på Instagram.

Det var i måndags eftermiddag som det otäcka hände. Handbollslegendaren Magnus Wislander föll ihop på jobbet efter att ha drabbats av en stroke.

Wislander drabbad av stroke

På onsdagskvällen berättade han allt om dramat på arbetsplatsen.
– Jag var på jobbet, som tur var. Så jag inte var själv. Jag var på väg hem egentligen. Helt plötsligt svartnade det och jag tänkte att jag kommer att rasa ihop här. Det gick som en stöt genom kroppen. Jag gick ner på knäna först och sedan låg jag bara där – utslagen och kunde inte prata, sa ”Slangen” till Sportbladet.

Magnus Wislander
190923 Redbergslids assisterande tränare Magnus Wislander under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Redbergslid och Alingsås den 23 september 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Wislander fick snabbt hjälp av sina kollegor och kunde köras in till röntgen på Sahlgrenska. 55-åringen var vid medvetande hela tiden men hade en stark oro i hela kroppen.
– Hela livet passerade revy. Eller inte vad man har gjort utan mer vad man vill göra och vad man sysslar med. Att man skulle bli det beryktade vårdkollit och inte kunna göra det man vill i framtiden. Det är så tankarna går, sa han från sjukhussängen till kvällstidningen.

Har nu fått lämna sjukhuset

Nu har svenske handbollslegendaren fått lämna sjukhuset efter flera dagars vistelse. På Instagram skickar Wislander en hälsning till sjukhuspersonalen som tagit så väl hand om honom.
”Tack till alla som jobbat och tagit hand om mig. Ni är grymma”, skriver han på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B4Cj__cHSDu/

Magnus Wislander är en av Sveriges största handbollsspelare genom tiderna och utsågs även till hela 1900-talets bästa handbollsspelare i världen. Han vann två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver med det berömda svenska handbollslandslaget som kallades ”Bengan Boys”.

Nuförtiden är han assisterande tränare i Redbergslid och jobbar även heltid som platschef på Postnord i Göteborg. Han har fru och tre barn.

LÄS MER: Magnus Wislander drabbad av stroke: ”Det är en chock för alla”