Linn Svahns brutalt ärliga ord om Armand Duplantis – säger det alla svenskar tänker om Mondo: ”Det är bara att…”

Linn Svahns brutalt ärliga ord om Armand Duplantis – säger det alla svenskar tänker om Mondo: ”Det är bara att…”

Armand Duplantis är Sveriges kanske största idrottare.
Det tycker även Linn Svahn.
När ”Mondo” snuvade skidstjärnan på ett av Sveriges finaste priser så kom hon med den absolut mäktigaste hyllningen.

Armand Duplantis har redan vunnit allt som går att vinna inom stavhoppets värld och hans meritlista är någonting för historieböckerna. Mondo har redan slagit en hel rad världsrekord, och har fler hopp över sex meter än någon annan i historien. Trots att han bara är 24 år gammal.

Otroliga genombrottet

Lägg där till att Duplantis redan vunnit OS- och VM-guld, och att han varit fullständigt dominant i Diamond League flera år i rad. Mondo är helt enkelt Sveriges kanske största idrottsstjärna just nu, och han har minst sagt vunnit svenska folkets hjärtan då han ständigt klassas som den mest populära idrottaren i vårt land.

Men det är inte bara idrottsintresserade som är imponerade över Duplantis, det är andra idrottsstjärnor också. När Armand Duplantis tilldelades Bragdguldet 2020, för att ha slagit två världsrekord och det högsta hoppet någonsin utomhus, så var det få som kunde protestera mot det. En annan som hade diskuterats som en möjlig vinnare av priset var dock Linn Svahn.

Svahns jättehyllning

Sprintstjärnan hade fått ett gigantiskt genombrott då hon kom från ingenstans, och tog hem totalsegern i sprintvärldscupen efter att ha vunnit tre individuella tävlingar och två teamsprinttävlingar. Men inte ens Linn Svahn själv hade någonting att säga emot att Duplantis tilldelades priset för sin otroliga utvecklingskurva.

Armand Duplantis, stavhopp
230826 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0525

I stället valde Linn Svahn att, brutalt ärligt, säga några väl valda ord i en helt makalös hyllning till Duplantis.

– Solklart helt rätt val. Det hade varit ett skämt om jag vunnit, när vi har Duplantis. Bara att buga och bocka för hans prestationer under det gångna året, en stark och häftig idrottare, sa Svahn till Svenska Dagbladet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev