Legendaren Jan-Ove Waldners ilska – slår tillbaka mot svenska folket: ”Jag är besviken…”

Jan-Ove Waldner är en av våra största någonsin.
Men legendaren är trött på bilden som målats upp av honom.
– Det är den svenska avundsjukan…, säger han till Expressen.

Jan-Ove Waldner är och förblir en av Sveriges allra största någonsin. Svensken vann allt som gick att vinna – men han känner ändå att det finns en felaktig bild av honom.

Stora besvikelsen

I en intervju med Expressen berättar nämligen Waldner att han fortfarande är besviken över hur svenska folket såg på honom under hans aktiva karriär. Waldner säger att han tränade stenhårt – och att folket trodde det motsatta.

Jan-Ove Waldner
190131 Jan-Ove Waldner poserar för ett porträtt under en presskonferens anordnad av Spårvägen den 31 januari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135942

Waldner beskriver det som avundsjuka.

– Klart jag kunde vara ute på något inneställe med Brolin nån gång när jag hade ledigt och inte var ute och tävlade. Men det var ju inte så att jag vann EM, VM och OS för att jag var ute på krogen och festade. Det var hårt jobb hela tiden. Det var den svenska avundsjukan helt enkelt, säger han till tidningen.

”Sex timmar varje dag”

Waldner menar att snacket påverkat honom.

– Jag är besviken över att folk inte förstår hur mycket tid jag och mina landslagskompisar lade mer på träning för att bli bäst i världen. Man måste ha varit med på läger och träningar för att förstå hur hårt vi tränade, säger han.

160211 Spårvägens Jan-Ove Waldner under en match i Pingisligan den 11 februari 2016 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Waldner berättar att många trodde att han ”bara spelade rundpingis” på träningslägrena.

– Det var sex timmars pingis varje dag. Styrketräning och en mils löpning. Jag spydde många gånger under träningspassen. När jag kom hem hade jag så ont i kroppen att jag var tvungen att sova i två dygn, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!