Jenny Rissveds fina gest – skänker nu bort oväntade prylen från det historiska OS-guldet: ”Det berör mig”

Mountainbike-stjärnan Jenny Rissveds gör sitt allra yttersta för att stötta Musikhjälpens insamling. Hon skänker nämligen tröjan hon hade på sig när hon tog sitt historiska OS-guld i Rio 2016.
– Det berör mig, säger hon.

Det var med över all förväntan Jenny Rissveds cyklade hem ett OS-guld i mountainbike 2016. Den då 22-årige Falun-tjejen tog sin första internationella medalj på seniornivå och skrev svensk idrottshistoria.

Fina gesten

Nu skänker hon bort tröjan hon cyklade med under det minnesvärda loppet. Detta för att stötta Musikhjälpens insamling för en värld utan barnarbete – ett ämne som ligger henne varmt om hjärtat.

– Egentligen kan man bara säga att det är så enkelt att barn inte ska arbeta. Barn ska få vara barn, det barnens rättighet. Jag berörs väldigt mycket av temat, säger hon till DT och fortsätter:

Jenny Rissveds, OS-guld
160820 Sveriges Jenny Rissveds poserar med sin guldmedalj efter att hon vunnit damernas mountainbike den 20 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91473

– Jag ser mycket tillbaka på min egen barndom, hur mycket jag lekte och haft möjlighet att förverkliga mig själv. Det har inte barn som blir tvingade att arbeta. Det är ett väldigt viktigt ämne.

OS-guldet är hennes största idrottshändelse hittills i karriären. Men trots det var det ingen tvekan för cykelstjärnan att skänka bort den.

”Verkar vara heligt”

– Det verkar vara nästan lite heligt, men så har inte jag riktigt känt. Jag förstår att det kan dra lite folk för att det är OS-tröjan, men emotionellt är det inga problem för mig. Jag hoppas att den går till ett barn som kan använda den, det skulle kännas bra. Utöver det så är jag bara glad om det skrapar ihop mycket pengar, säger hon.

Det är många som vill vinna hennes tröja, och i skrivande stund har bössan dragit in över 100 000 kronor. Mycket pekar på att den åtminstone kommer dubblas innan den stänger på söndagkväll.

160820 Sveriges Jenny Rissveds jublar med publiken under upploppet till målgång i damernas mountainbike den 20 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

– Jag hoppas att vi tillsammans kan samla ihop ännu mer pengar för det här temat, säger hon.

LÄS MER: Armand Duplantis helsköna drag inför julen – titta nu vad han hänger högst upp i granen

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!