Jättetragedin: Landslagsspelaren har gått bort – blev bara 27 år gammal: ”Alla är i chock”

Norsk idrott är i sorg.
Efter hemska beskedet att landslagsspelaren Alex Dakin gått bort i cancer, bara 27 år gammal.
– Vi tog emot det trista budskapet i dag och alla är i chock, säger tränaren Mathias Eckhoff till Dagbladet.

Han var landslagsspelare i basket för Norge och en nyckelspelare i Bærum Basket. Förra säsongen blev det 14 matcher för laget i den norska högstaserien innan allt tog stopp.

Alex Dakin död

För i december 2019 förändrades basketspelaren Alex Dakins liv helt när läkarna hittade en tumör i hjärnan. Norrmannen erkände i en intervju i mars att han började att må sämre innan hjärntumören upptäcktes.
– De första symptomen var att jag inte kunde skriva meddelanden ordentligt och att jag hade ett ljud vid mitt högra öra som lät som en fläkt. Sedan började jag känna temperaturer sämre och fick sämre känsel på högra sidan av kroppen, sa han till TV2.

Alex Dakin, Norge
Alex Dakin, Norge. FOTO: Instagram.

Efter ett års kamp har kroppen nu gett upp och Dakin har somnat in. Han blev bara 27 år gammal.

”Alla är i chock”

Landslagsspelaren sörjs nu i idrotts-Norge.
– Vi tog emot det trista budskapet i dag och alla är i chock. Alex var en otroligt lojal och hjälpsam lagspelare som växte från att vara en lite försiktig pojke till att bli en landslagsspelare. Han stod på tröskeln till en större karriär. Men mer än något annat så är det den fantastiska personen Alex vi minns i dag, säger Bærums tränare Mathias Eckhoff till norska tidningen Dagbladet.

Alex Dakin, Norge
Alex Dakin, Norge. FOTO: Instagram.

Samme Eckhoff är även tränare i norska landslaget och var därför väldigt nära Dakin.
– Han var en så positiv kille. Han lyste upp hallen när han kom in i den. Han var en spelare och människa som alla önskade att få ha i sitt lag, säger tränaren i intervjun.

Alex Dakin var öppen med sin sjukdom och dela med sig av sina känslor och hur han mådde. Norrmannen startade ett särskilt Instagram-konto som hette ”Alex Dakin Recovery” där han delade med sig av bilder från behandlingen och beskrev kampen för att bli frisk.

LÄS MER: Stora sorgen: VM-svensken död – blev bara 28 år gammal: ”Ofattbart”

Få våra nyhetsbrev!