Jättesorgen: Världsmästaren och publikfavoriten har gått bort – blev 59 år gammal: "Drack 25 öl om dagen"

Jättesorgen: Världsmästaren och publikfavoriten har gått bort – blev 59 år gammal: ”Drack 25 öl om dagen”

En av sportens allra största har gått.
Han var en världsstjärna inom dart och vann VM-guld 2004.
Men nu har Andy Fordham avlidit blott 59 år gammal.

Det har funnits en hel del spektakulära spelare inom dart. Andy Fordham var en av de mest profilerade inom sporten på 2000-talet och vann VM-guld 2004.

Profilen död

Han gick under smeknamnet ”The Viking” och var under många år en riktig publikfavorit. Mycket på grund av hans speciella livsstil vid sidan om pilkastningen.
– På en vanlig dag drack jag upp till 25 flaskor öl och en halv flaska sprit, vodka, brandy eller whisky, har han sagt till engelska tidningen Daily Mail.

Andy Fordham, dart
Andy Fordham, dart. FOTO: Twitter.

Fordham hade en tuff relation till alkohol och det finns en story från hans bröllopsdag 2001 då han skulle ha druckit 62 flaskor öl. Han har även kollapsat inför en VM-match på grund av alkoholproblem, då togs britten till sjukhus och fick höra att 70 procent av hans lever var förstörd.

Blev 59 år

I intervjuer har Fordham berättat att drickandet var ett sätt att hantera nervositeten inför darttävlingar. Senast han deltog i ett dart-VM var 2015, då han åkte ut i första rundan.

Andy Fordham, dart
Andy Fordham, dart. FOTO: Twitter.

Nu har det tragiska beskedet kommit att Andy Fordham har gått bort. Han avled i sitt hem i Bristol, England, och blev 59 år gammal.

Världsmästaren sörjs nu stort i hela dartvärlden och Storbritannien. På sociala medier strömmar det in hyllningar och kondoleanser för en av sportens största profiler. Alla kommer att sakna The Viking!

LÄS MER: Nya, hemska detaljerna om NHL-målvaktens tragiska dödsfall – nu avslöjas den verkliga dödsorsaken

Få våra nyhetsbrev!