Nya, hemska detaljerna om NHL-målvaktens tragiska dödsfall – nu avslöjas den verkliga dödsorsaken

Hela hockeyvärlden chockades av Matiss Kivlenieks hemska bortgång.
Nu avslöjas nya uppgifter om den fruktansvärda skräcken om hur NHL-målvakten dog.

Polisens utredning kan leda till någon form av brottsutredning, säger brandkårschefen Jeff Johnson till The Athletic.

Snart har det gått en vecka sedan jättetragedin uppdagades att lettiske VM-målvakten Matiss Kivlenieks dött i en tragisk olycka. Han blev bara 24 år gammal och det kom tidigt uppgifter om hur hans liv släckts.

NHL-dödsfallet

Första rapporteringen kring NHL-målvaktens dödsorsak handlade om att han slagit i huvudet efter ett fall.
”Han ådrog sig en huvudskada efter ett fall och medicinsk personal kallades omedelbart till platsen. Men han avled en stund senare”, skrev lettens lag Columbus Blue Jackets i ett officiellt pressmeddelande.

Matiss Kivlenieks, NHL
Columbus Blue Jackets goalie Matiss Kivlenieks (80) makes a glove-save during the third period of an NHL hockey game against the Buffalo Sabres, Thursday, Feb. 13, 2020, in Buffalo, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes) NYJB111

Men nu har det kommit nya uppgifter som säger något helt annat. Enligt Columbus Dispatch ska uppgifterna om en huvudskada vara felaktiga.

Ny dödsorsak

Efter en rättsmedicinsk undersökning visar det sig att Kivlenieks inte alls har slagit i huvudet. Istället rapporteras dödsorsaken vara att han träffats av en fyrverkeripjäs i bröstet och omkommit på grund av den allvarliga smällen.
– Matiss Kivlenieks träffades av en projektil i vänstra sidan av hans bröst, säger Oakland Countys ansvariga rättsläkare Ljubisa Dragovic i ett uttalande.

Enligt uppgifter ska NHL-målvakten ha suttit i en bubbelpool när anordning med fyrverkerier vält och raketerna flög i sidled istället för rakt uppåt. Under uppståndelsen flydde personerna i bubbelpoolen när fyrverkeri flög mot dem och en av raketerna ska ha träffat Kivlenieks rakt i bröstet.

”Leda till brott”

Den hårda smällen ska ha orsakat både yttre skador på bröstet samt inre skador på hjärta och lungor. Enligt den rättsmedicinska utredningen ska de inre skadorna ha varit den verkliga dödsorsaken och 24-åringen omkom ”inom några sekunder” enligt rapporten.

Matiss Kivleniek, NHL
Matiss Kivleniek, Columbus Blue Jackets. FOTO: NHL.

Polisen klassade först händelsen som en olycka men efter den nya dödsorsaken kommer utredningen att omvärderas. Och det kan bli fråga om en brottsrubricering.
– Polisen har en pågående utredning och den kan leda till någon form av brottsutredning beroende på hur det det utvecklar sig. Det är en situation som är pågående, säger brandkårschefen Jeff Johnson till sajten The Athletic.

Sorgen har varit stor i NHL senaste veckan och en av dem som tagit det hårdast är landsmannen och lagkamraten Elvis Merzlikins. I ett känslosamt inlägg på Instagram öppnade han upp om känslorna efter sin ”lillebrors” bortgång.
”Jag älskar dig och kommer sakna dig. Du har räddat din sista puck, men du kommer alltid vara vår skyddsängel”, skrev han i sitt inlägg. 

LÄS MER: Svenske NHL-legendaren återvänder till svensk hockey igen – här är ikonens nya jobb ihop med sonen(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!