Jätteskandalen: Världsmästaren bröt mot karantänen: ”Covid-19 kan kyssa mig i r*ven…”

Stjärnan och världsmästaren Rohan Dennis är i blåsväder.
Efter att cykelstjärnan brutit mot hårda utegångsförbudet i Spanien.
”Covid-19 kan kyssa mig i röven precis som karantän”, skrev han på Instagram.

Det var i fredags som cykelstjärnan Rohan Dennis tappade det fullständigt. Australiensaren fick nog av karantänen och lämnade hemmet i Girona, Spanien.

Bröt mot karantän

Detta trots att Spanien, som är rejält drabbat av coronaviruset, infört utegångsförbud och har hårda restriktioner i landet. Men Dennis gav upp och tog bilen för att ge sig ut på en sväng.

Rohan Dennis, coronaviruset
Rohan Dennis. FOTO: Twitter.

29-åringen publicerade en bild på Instagram där han sitter i bilen på en landsväg, efter att ha brutit mot utegångsförbudet. Och till det även en rätt så olämplig text.
”Dag 34 – tappade det och lämnade huset. Covid-19 kan kyssa mig i röven och även karantänen”, skrev han på Instagram.

”Tänk dig om alla…”

Dennis är regerande världsmästare i tempo och vann VM-guld både 2018 och 2019 samt tog hem ett OS-silver i lagtempo 2012. Men efter en hagelstorm av kritik mot honom har han nu stängt ned både sitt Instagram- och Twitter-konto.

Rohan Dennis, coronaviruset
170920 Dennis Rohan of Australia competes during the Men Elite Individual Time Trial on September 20, 2017 in Bergen. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160023

Först gick han själv ut och försvarade sitt kontroversiella inlägg på Instagram.
”Tänk dig om alla bara kunde leva sina liv som i din idealvärld – där vi varken kan säga vad vi tänker eller visa våra känslor”, skrev han bland annat till en kritisk följares kommentar.

20 000 dödsfall

Men Dennis kunde till slut inte stå emot den hårda kritiken mot honom och valde att stänga ned sina sociala medier-konton. Hans agerande att bryta mot utegångsförbudet uppskattas inte alls då Spanien är ett av de hårdast drabbade länderna under pandemin, med över 20 000 dödsfall hittills.

I nuläget är det bara tillåtet att lämna sitt hem för att handla mat, besöka apoteket eller utföra avgörande samhällsarbeten. Dennis cykellag Team Ineos har engagerat sig i kampen mot coronaviruset och har bland annat delat ut handsprit med lagets logga på. Cykelteamet har valt att inte kommentera Dennis incident, enligt sajten cyclingnews.com.

LÄS MER: Hemska dödsbeskedet: Legendaren och VM-guldmedaljören har gått bort i coronaviruset