Här gör Holly, 16, sin första match med killarna – och blir stor hjälte direkt

16-åriga Holly Neher fick chansen att spela med killarna i skolans amerikanska fotbollsmatch. Det skulle bli succé direkt – och göra henne historisk.

Under helgen skulle publiken i Florida få bevittna någonting alldeles speciellt när Hollywood Hills Highs amerikanska highschool-fotbollslag spelade mot Hallandale High School. I den fjärde quartern blev 16-åriga flickan Holly Neher historisk som den första kvinnliga quarterbacken för skolans fotbollslag. Redan då hade åskådarna fått se någonting extra, men solskenshistorien skulle inte sluta där.

Blev stor hjälte

I sitt första spel fick Neher bollen och kastade en perfekt 38-meterspassning till sin lagkamrat som kunde ta med sig bollen och göra en touchdown. I en intervju med ABC berättar hon om det mäktiga ögonblicket som fick en hel arena att explodera av glädje.
– Jag började hoppa upp och ner och mina lagkamrater hoppade över mig. Tränarna skrek på sidlinjen och alla klappade till mig på hjälmen, berättar Holly för ABC.

Det är inte säkert huruvida Holly är den första kvinnliga quarterbacken att göra en touchdown-passning i Floridas highschool-historia. Men att hon har brutit mot barriärer inom idrotten är någonting hon definitivt gjort och vill fortsätta med.
– Jag hoppas att alla kan se hur liten jag är och att du oavsett hudfärg, ras, storlek eller kön kan göra vad du vill, berättar Holly för ABC.

LÄS MER: Alex Nylanders supermål som ingen hockeyälskare får missa