Här dyker 98-åriga Ruth upp framför tv-kameran – och säger det som ALLA idrottsälskare i Sverige tänker just nu

Livet utan idrott är verkligen tråkigt.
Det är någonting som Ruth verkligen sätter ord på.
98-åringen dök upp i tv-rutan – och sa precis det som ALLA idrottsälskare känner just nu.

Coronaviruset har fått idrott världen över att stänga ned. I Sverige hann, bland annat, SHL-slutspelet aldrig ens dra igång, samtidigt som fotbollsallsvenskan egentligen skulle startat för flera veckor sedan.

Oklart läge

Samma situation befinner sig resten av världen alltså också i, och den i stort sett enda internationella ligan som faktiskt fortfarande spelas är den fotbollsligan i Vitryssland. I brist på liveidrott så har bland annat SVT gjort sitt bästa för att stilla abstinensen, genom att sända Sveriges matcher från den oförglömliga VM-sommaren 1994.

940710 Fotboll, VM 94, Sverige – Rumänien: Jubel, glädje, Thomas Ravelli, målvakt, Sverige © Bildbyrån –

Men efter flera, blytunga veckor så börjar det nu röra på sig någorlunda. Enligt uppgifter så kommer Bundesliga, i Tyskland, att dra igång redan den 9 maj med spel utan publik – och dagligen så kommer uppgifter om hur Premier League ska återupptas. Men när det kan bli någon typ av fotboll i Sverige igen är fortfarande högst oklart.

98-åringens underbara ord

Någon som verkligen sätter ord på hur det känns är Ruth, 98. När TV4 intervjuade människor så stegade hon ut på balkongen – och sa precis som det är.

Foto: Skärmdump/Twitter

Och hennes ord är verkligen någonting som alla kan relatera till.

– Jag har det bra… det är bara fotbollen på tv som jag saknar, säger hon i inslaget.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!