Här är Nils van der Poels nya, helt oväntade jobb – ska hjälpa svenskar att uppfylla sina drömmar

Nils van der Poel har lagt ned sin elitkarriär.
Men profilen har inte legat på latsidan och har i stället hoppat på flera nya uppdrag. Nu är han klar för ytterligare ett.

Nils van der Poel har de senaste åren varit en av Sveriges absolut främsta atleter. Han har tagit en hel idrottsvärld med storm, och verkligen bevisat att inte någonting är omöjligt med hårt arbete.

Nya jobbet

På två år har han tagit en rad guldmedaljer där ”dubbeln” i OS utan tvekan är den allra största meriten. Inte nog med det har Nils van der Poel också slagit flera världsrekord inom skridskoåkningen, och det har verkligen inte gått att sluta imponeras av 26-åringen.

Men allt gott har ett slut. Efter säsongen meddelade Nils van der Poel att han avslutar sin elitsatsning. I stället skulle han satsa på andra saker och har den senaste tiden blivit klar för nya jobb. Bland annat är han ny ambassadör för Skistar – men nu har 26-åringen hoppat på ännu ett uppdrag.

”Kan hjälpa alla”

Han är klar som ny miljardärskonsult för Svenska Spel och kommer i sin roll att hjälpa svenskar att uppfylla sina drömmar.

– Det ska bli kul att fortsätta samarbeta med Svenska Spel. Och vilket drömuppdrag sen att få hjälpa en potentiell miljardär att besvara frågan ”Vilken miljardär skulle jag vara?”. Har jag tur är det någon som vill åka skridskor väldigt snabbt, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

220206 Nils van der Poel of Sweden celebrates winning in men’s 5000 meter speed skating during day 2 of the 2022 Winter Olympics on February 6, 2022 in Beijing. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

– Men oavsett är jag övertygad om att allt jag lärt mig och vad som gjorde att jag lyckats så bra inom idrotten kan hjälpa alla som vill uppnå något fantastiskt.

LÄS MER: Elvira Öbergs jättesuccé – vinner ett av skid-Sveriges mest prestigefulla priser: ”Så gör bara en stor skidskytt”