Här är Jan-Ove Waldners helt galna miljardplan: "Det låter så klart hysteriskt"

Här är Jan-Ove Waldners helt galna miljardplan: ”Det låter så klart hysteriskt”

Jan-Ove Waldner har en dröm.
Bordtennislegendaren ska bygga hela 100 000(!) padelbanor i Kina.
– Vi kommer ha kontroll över hela marknaden, säger han till SportExpressen.

Han må vara en av våra största svenska idrottare genom tiderna. Men Jan-Ove Waldner är faktiskt ännu större och mer älskad i Kina.

Flera miljoner kineser ska spela

Nu ska ”Det evigt gröna trädet” använda sig av sin enorma popularitet och bygga en miljardsatsning i landet. 52-åringen vill nämligen ta den Sverige-populära sporten padel till Kina och få flera miljoner kineser att intressera sig för nya racketsporten.
– Vi ska öppna upp i Peking och Shanghai nu. Sen kommer vi ha rubbet. Kontroll över hela marknaden i Kina. Vi kalkylerar att det kommer byggas runt 100 000 banor under de kommande åren. Målsättningen är att gå om badminton inom tio år – och det är hundra miljoner kineser som spelar badminton varje dag, säger Waldner till SportExpressen.

Målet är en miljard kronor

J-O och hans affärsteam har redan kommit överens med kinesiska staten och inhemska tennisförbundet i hopp om att få ensamrätt på byggandet av padelbanor i landet. Sedan är målet att omsätta en miljard kronor under de första tre åren.
– Det låter så klart hysteriskt med 100 000 banor, men det bor ju som bekant väldigt många i Kina. Vi ser en jättepotential i det här och är överens med den kinesiska staten. Men vi är ödmjuka och har fötterna på jorden, säger affärspartnern Johan Hansson till kvällstidningen.

Waldners oro över satsningen

Padel växer rejält som sport är som allra mest populärast i Spanien och målet är att göra padel till en OS-sport 2028. Om J-O kan introducera Kina så här tidig för padel finns potentialen att göra landet till en världsdominant.

Men det finns också en oro hos Waldner…
– Det ser riktigt bra ut och känns otroligt roligt. Det är klart att Kina vill haka på. Men det kanske är lite farligt. Tänk om jag konkurrerar ut pingisen, säger han till SportExpressen.

Dela artikeln om du gillar den här satsningen!

LÄS MER: 3 slag som visar varför alla svenskar fullkomlingen älskar J-O Waldner

Den gången J-O Waldner tvingades spela med en snusdosa – och ändå ägde fullständigt

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);