Frida Karlssons hjärtevärmande gest för Börje Salmings stiftelse – löftet som precis alla svenskar älskar

Frida Karlsson förbereder sig just nu för nästa säsong.
Men hon hinner även med att få svenska folket att jubla.
Hennes nya initiativ hyllas nu av alla.

Det var i samband med att Börje Salming, en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna, snabbt insjuknade i ALS som stiftelsen ”Börje Salming ALS-stiftelse” startades. Den är till för att samla in pengar till forskning, men även sprida ordet om sjukdomen, och sedan Börje Salmings bortgång har flera stora händelser ägt rum på stiftelsens initiativ.

Fina initiativen för Börje

Med i styrelsens stiftelse finns bland andra Pia Salming och ishockeylegendarerna Nicklas Lidström och Mats Sundin. Men det är inte bara idrottslegendarer som engagerar sig för stiftelsen. Regelbundet så startar folk runtom i Sverige insamlingar och aktiviteter för att samla in pengar till Börje Salmings stiftelse, och en av alla beundransvärda gester står Oliver Eriksson för.

På sociala medier har han delat att han i sommar, med start den 14 juli, planerar att åka rullskridskor mellan Kiruna och Ystad, där alla pengar som samlas in kommer att ges till Börje Salmings stiftelse. Resan på nästan 200(!) mil väntas ta hela 20 dagar, men Oliver Eriksson kommer inte vara ensam hela sträckan.

Fridas beundransvärda gest

På TikTok-kontot Rulla för ALS 2024 har man nämligen fått stöd av ingen mindre än Frida Karlsson, som meddelar att hon, för att stötta initiativet och Börje Salmings stiftelse, kommer ta rygg på Oliver då han passerar Östersund, där Frida Karlsson bor.

– Jag tänker ta rygg på Oliver som rullar för ALS. Han ska åka rullskridskor från Kiruna till Ystad, och då han passerar Östersund tänkte jag: ”Jag tar mina rullskidor och åker med!”. Det blir kul, och jag tycker att alla borde vara med och stötta på sitt sätt. Så vi ses på vägarna, säger Frida Karlsson i klippet.

Frida Karlsson, längdskidor
240502 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Frida Karlsson hyllas stort för sitt fina initiativ, och hon är inte den enda stjärnan som gett sitt stöd till ”Rulla för ALS”. Även Armand Duplantis finns med i ett klipp på TikTok-kanalen där han ger sitt stöd, och dessutom finns hälsningar från NHL-stjärnor och andra svenska idrottspersonligheter, som ger både pengar till stiftelsen, samt stöd till Olivers beundransvärda initiativ. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev