Folkkäre kommentatorn Lasse Granqvist avslöjar fruktansvärda tiden: "Jag mår så dåligt"

Folkkäre kommentatorn Lasse Granqvist avslöjar fruktansvärda tiden: ”Jag mår så dåligt”

Hela sportvärlden lider just nu.
Nu erkänner även populära tv-kommentatorn Lasse Granqvist.
– För mig är det här en fruktansvärd tid. Jag mår så dåligt , säger han i podden ”Sporthuset”.

Coronaviruset har slagit hårt mot sportens värld. Medan matcherna fortsätter att spelas ekar läktarna tomma och passionen saknas helt.

Granqvists oro

Nu öppnar folkkära kommentatorn Lasse Granqvist, som till vardags hörs i TV4 och C Mores sportsändningar upp om den stora avsaknaden inom svensk sport just nu. Han erkänner att han verkligen saknar stämningen som publiken skapar i arenorna.

Lasse Granqvist, C More
190930Cmores kommentator Lasse Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Djurgården den 30 september 2019 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

För som det är nu påverkas han starkt av restriktionerna när han ska kommentera matcher.
– Det här är en fruktansvärd tid för mig. Jag mår så dåligt av att det är tomt. Vi – alla åskådare, fans, supportrar, medlemmar – är idrotten. Idrotten är ingenting utan det, det är inte klokt. Jag försöker verkligen tycka: oj, oj, oj och oj, oj oj oj, oj! Men: nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej! Nej. Nej. Jag har jättejobbigt med det faktiskt, jag försöker att kämpa med det, säger Granqvist i podcasten ”Sporthuset”.

Starka känslor

Lasse Granqvist är mångårig kommentator både inom radio och tv och känd för att bjuda på elektriska referat under stora idrottsevenemang. Nu saknar han den där extra gnistan som supportrar på läktarna hjälper till att skapa för att rama in matcherna på bästa sätt.

Lasse Granqvist, C More
170703 Cmores kommentator Lasse Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Häcken och Hammarby den 3 juli 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Han får också medhåll av kollegan Jens Fjellström, fotbollsexpert på Dplay, som erkänner att Granqvist är långtifrån ensam om sina starka känslor.
– Därför är man än mer beroende av en match som per automatik ger en puls och händelser att åka med, säger Fjellström i podden.

Från och med första november blev det tillåtet med 300 sittande åskådare på idrottsevenemang. Men på grund av den ökade smittspridningen har de flesta regioner skärpt till restriktionerna till 50 personer igen.

LÄS MER: Oväntade beskedet: Tomas Brolins son går i pappas fotspår – nära spel i farsans gamla lag: ”Är intressant”

Få våra nyhetsbrev!