Oväntade beskedet: Tomas Brolins son går i pappas fotspår – nära spel i farsans gamla lag: ”Är intressant”

Tomas Brolin spelade själv där under inledningen av sin karriär.
Nu är hans son, Sebastian Hardenborg Brolin, aktuell för Gif Sundsvall.
– Han är intressant för oss, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Tomas Brolin är en av våra allra största fotbollsspelare någonsin. Legendaren blev en stor hjälte under VM 1994, då han var en av nyckelkuggarna då Sverige sensationellt tog VM-brons och chockade hela världen.

Talangen nära Sundsvall

Brolin hade även en mycket framgångsrik klubblagskarriär, framför allt i Parma som han bland annat ledde till Cupvinanrcup-seger ett år, och ytterspringaren fick två gånger dessutom ta emot Guldbollen i Sverige. Men Brolins karriär inleddes i Gif Sundsvall, där han gjorde allsvensk debut redan som 17-åring 1987.

140629 VM-laget 1994s Tomas Brolin under 20-års jubileumsmatchen mellan VM-laget 1994 och Motståndarlaget den 29 juni 2014 i Båstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nu kan hans son, Sebastian Hardenborg Brolin, gå i farsans fotspår. Talangen, som är 19 år gammal och anfallare, har de senaste åren tillhört Värnamos akademi, som leds av en tidigare lagkamrat till Tomas Brolin, i form av Jonas Thern.

”Koppling till Gif”

Men nu är alltså sonen Brolin aktuell för Gif Sundsvall, där han nu provtränar. Det skriver Sundsvall själva på Instagram, och där lägger de även ut en bild på Tomas Brolin som sitter på en läktare tillsammans med Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Vi har våra relationer ute i Fotbolls-Sverige och tittar på intressanta spelare och spännande talanger, och det försämrar inte saken att han har koppling till Gif genom sin far, Tomas Brolin. Han har fått en väldigt fin utbildning i Värnamo med Jonas Therns projekt där, säger Hagblom till ST.

Foto: Instagram

Gif Sundsvall ligger femma i Superettan just nu, och frågar sig på Instagram om det är ”blivande Brolin-dynasti”.

– Han är en offensiv spelare som är en okej målskytt men som har individuella färdigheter och en bra fart, säger Hagblom och fortsätter:

– Det är också utifrån hur det ser ut med positionerna de konkurrerar om i laget och i vilken fas de är i i sin utveckling. Vi i Gif har valt att jobba långsiktigt och det här är en spelare som är intressant för oss att titta på.

LÄS MER: Zlatan utsedd till månadens bästa spelare i Serie A: ”Har varit fantastisk”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!