Folkkära Arne Hegerfors nya liv efter stroke, tumör och hjärtinfarkt: ”Är nog inte många som saknar mig”

Han är nog Sveriges mest kända tv-kommentator.
Nu berättar Arne Hegerfors om nya livet, utanför tv-kameran.
– Jag mår oförskämt bra med tanke på vad jag råkat ut för, säger han till Sportbladet.

Det var 2012 som legendariske sportkommentatorn Arne Hegerfors gick i pension efter över 40 år i tv-rutan. En av idrotts-Sveriges mest folkkära tv-profiler kunde se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär med de största mästerskapen och de mest klassiska idrottsögonblicken.

Hegerfors ord

Åren efter har varit tuffa för tv-legendaren som drabbats av flera olika sjukdomar på bara några år. Oron har varit stor för 78-åringen som även drabbats av problem med närminnet, vilket hindrar honom i vardagen.

Arne Hegerfors, Idrottsgalan
170116 Arne Hegerfors under Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Ändå är han i gott mod nuförtiden.
– Jag har inte haft corona och efter stroke, hjärtinfarkt och hjärntumör tycker jag mig ha betat av det jag behöver i stort sett. Jag mår oförskämt bra med tanke på vad jag råkat ut för tidigare, säger han i en intervju med Sportbladet.

Hyllar Pops

I dag lever Hegerfors ett tillbakadraget liv i Stockholm med frun Kerstin. Paret har varit tillsammans ända sedan 1978 och i vardagen är det Kerstin som hjälper Arne med det mesta.
– Jag mår ju förträffligt. Jag har ju sett till att ordna det för mig. Det innebär att jag är gift med en fantastisk kvinna, Kerstin, som är elva år yngre och därmed elva år piggare än jag är och hon sköter allting, säger han till kvällstidningen.

Arne Hegerfors, Idrottsgalan
200127 Arne Hegerfors med sällskap anländer till Idrottsgalan 2020 den 27 januari 2020 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / Bildbyrån / COP 234

Självklart lever det stora sportintresset kvar hos den pensionerade kommentatorn och han tittar så mycket som han kan på dagens sport. När det kommer till tv-sportjournalister så ser Hegerfors en given arvtagare till honom på SVT.
– André Pops är mästerlig programledare. Han är en högst värdig arvtagare om man säger så. Det är nog inte många som saknar mig när han sitter där. Han är väldigt alert, snabbtänkt och ödmjuk på alla sätt. Jakob Hård tycker jag också väldigt mycket om, hans sätt att kommentera. Han jobbade på min tid. Det är en fin kille. Han var ju en lovande medeldistanslöpare när jag träffade honom från början. Han är väldigt kunnig och är nära sporten. Det är väldigt lyckat, säger 78-åringen i sin hyllning.

LÄS MER: Tv-profilen Lasse Granqvist avslöjar nu vilka som är Sveriges bästa kommentatorer: ”Fullständigt älskar det”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!