Ebba Anderssons helt klockrena passning till Armand Duplantis – för agerandet efter Idrottsgalan: ”Jag väntar fortfarande…”

Ebba Andersson vann prestigefyllda Jerringpriset.
Efter en riktig blågul uppgörelse med Armand Duplantis.
Nu skickar svenska skidstjärnan en klockren passning till ”Mondo”.

Det har varit en tuff säsong för Ebba Andersson med motgångar och sjukdom som påverkat henne rejält. Men den stora höjdpunkten under vintern var så klart Idrottsgalan i januari.

Vinner Jerringpriset

Andersson var inte nominerad i någon av de vanliga kategorierna men tog sedan sin stora revansch när svenska folket skulle utse årets vinnare av Jerringpriset. Skidstjärnan kunde tyvärr inte vara på plats och fick följa dramat i tv-rutan.
– Det var otroligt! Jag satt på mitt hotellrum i Schweiz och var mellan två tävlingar, så jag följde galan och för varje röstningsomgång så blev jag förvånad över att jag var kvar. Jag hade blivit förberedd på att vara med på videolänk och det var först när jag sätt där uppkopplad som jag kom på: ”Vad ska jag egentligen säga!?”, berättar Ebba i en intervju med P4 Extra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231229 Ebba Andersson of Sweden poses for a portrait during a press meet ahead of Tour de Ski on December 29, 2023 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0814

Till slut var det bara skidhjälten och stavhoppsstjärnan Armand Duplantis i kampen om det prestigefulla priset. Men Andersson hade inga förväntningar alls och i princip redan kastat in handduken.
– Jag hade redan gett bort den där kristallskålen till Armand. I mitt huvud så var det han som skulle ta hem det. Så jag förberedde mig bara på att applådera honom. När de väl ropade upp mitt namn så satt jag bara där och tänkte: ”Va!?”. Jag förstod liksom inte att det var mitt namn de hade sagt, säger hon i radioprogrammet.

Passning till Mondo

Hon blev fullkomligt överraskad när det stod klart att Ebba Andersson vunnit omröstningen före en av världens bästa friidrottare. Det var heller ingen tvekan om saken för Ebba fick nästan dubbelt så många röster som ”Mondo”.
– Först efteråt förstod jag hur stort och verkligt det här var. Mina lagkompisar sprang in i rummet och alla grattis-sms tickade in. Just den där vinsten kan ingen ta ifrån en och nu var det extra prestigefullt att det var ett Jerringpris som man tog hem. Det var stort! Ett väldigt värdefullt pris från svenska folket och det är det som man verkligen tar med sig, erkänner 26-åringen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240303 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning gold in men’s pole vault final during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

Men ett par månader efter galan kommer nu Ebba Andersson med en tydlig passning till Duplantis. För hon har faktiskt inte ens fått något ”grattis” från Mondo än.
– Nä, jag väntar fortfarande på en gratulation…

Vem är din favorit av Ebba Andersson och Armand Duplantis? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: SVT-expertens brutalt ärliga ord om Armand Duplantis – och jättedramat bakom VM-guldet: ”Då blir det fiasko…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev