Den gången Peppe Eng inte kunde låta bli – och hånade Peter Jihde i direktsändning: ”Är det en påskutstyrsel?”

Peter Jihde lämnade över till kollegorna Peppe Eng och Billy Lansdowne. Då kunde inte duon sluta prata om hans nya frisyr.
– Är det en påskutstyrsel?, säger Peppe Eng.

Peppe Eng är en av våra allra folkkäraste sportjournalister. Det går inte att räkna hur många sportsändningar 73-åringen har programlett för TV4, och han har blivit en riktig legendar i de svenska tv-sofforna.

Programledare för Tipslördag

Han är mest förknippad med att leda sportsändningarna i TV4:s nyhetstimme, men han startade sin karriär på en helt annan plats och mediegenre.

För de äldre kanske det första minnet med Peppe Eng är när han arbetade på Radiosporten. Där följde han den svenska skidlegendaren Ingemar Stenmark på nära håll, under hans allra största karriärtoppar.

Foto: YouTube

Senare bar det vidare till TV4 i mitten av 90-talet där han först var programledare för programmet ”Småpratarna”, innan han återigen började arbeta med sportsändningar.

Tillsammans med Billy Lansdowne och Peter Antoine rattade han programmet ”Tipslördag” – Tipsextras efterträdare. Programmet handlade främst om den brittiska fotbollen, men som ibland också kunde vidröra andra sporter.

”En påskutstyrsel?”

Peppe Eng ledde programmet från studion i Stockholm, men som hade reportrar ute på olika arenor i Sverige och världen. Peter Jihde var på den här tiden ny på TV4, och Peppe Eng och studiokollegan Billy Lansdowne kunde inte låta bli att håna sin nya medarbetare när han lämnade tillbaka ordet till studion.

Och det var hans frisyr som blev det stora samtalsämnet.

– Vad är det han har på huvudet, säger Peppe Eng varpå Lansdowne tar vid:

– Jag vet faktiskt inte, det ser ut som en lampskärm.

– Är det kanske någon form av en påskutstyrsel, svarar då Peppe Eng innan duon går vidare i sändningen.

Foto: YouTube

Peppe Eng gick i pension 2012, och har bland annat medverkat i TV4:s program Lets Dance och det före detta sporthumor-programmet Time Out.

LÄS MER: När Zlatan bjöd på magishow, trollade bort fem spelare upp på läktaren – och avslutade med vansinnestackling

Få våra nyhetsbrev!