När Zlatan bjöd på magishow, trollade bort fem spelare upp på läktaren – och avslutade med vansinnestackling

Zlatan var en riktig trollkarl under yngre dagar.
Och som motståndare kunde det bli riktigt snurrigt.
Som den gången han trollade bort fem(!) motståndare på bara några sekunder.

Zlatan Ibrahimovic har hunnit fylla 40 år, men håller fortfarande absoluta världsklass. Svensken är given i ett Milan som kämpar i toppen av Serie A-tabellen, och hans målsnitt är fortfarande synnerligen imponerande, särskilt med tanke på hans närmast unika ålder.

Kunde göra ALLT

I dag är dock Zlatan Ibrahimovic en helt annan spelare än vad han var för, säg, tio år sedan. Med åldern så har världsstjärnan blivit mer statisk, mer av en straffområdesspelare, som inte är lika delaktig i spelet, som inte ger sig av på soloruscher mot motståndare, men som i stället placerar sig rätt och gör målen genom att vara smartare än sina motståndare. Men så har alltså fallet inte alltid varit.

Foto: Youtube

När Ibrahimovic slog igenom på den stora scenen var han en blixtsnabb spelare som aldrig var rädd för att göra sin motståndare. Han hade då – och har fortfarande – en alldeles strålande teknik, och kunde göra saker med en boll i fart som få andra bemästrade. Ibrahimovic kunde stundtals förnedra sina motståndare, och tekniken i kombination med hans makalösa fysik var verkligen en svårslagen kombination. Och det finns inget bättre exempel på det än detta.

Magiska showen

Det var i en match mot Chievo, 2010, då Ibrahimovic spelade i ett Milan som innehöll mängder av profiler, bland annat Ronaldinho. Och då bjöd svensken på ett solonummer som gissningsvis till och med gjorde brassen avundsjuk. Ibrahimovic hade bollen vid mittplanen, i ett trängt läge, med tre motståndare nära intill, hungriga för att sno bollen. Ibrahimovic vänder dock om på en femöring, blir av med tre spelare, och när den fjärde sedan kommer efter honom så vänder Ibrahimovic om med en tunnel(!).

Foto: Youtube

Ibrahimovic avslutade den magiska sekvensen som bara han kan, genom att hoppsparka bort bollen i något som även skulle kunna kallas en vansinnestackling. Lite bråk uppstod sedan efteråt, då arga Chievo-spelare sprang fram mot domaren, men frågan är vad de var mest arga på – Ibrahimovics spark, eller att de precis blivit fullständigt förnedrade?

Zlatan Ibrahimovic – vilken jäkla lirare!

LÄS MER: Avslöjar nu ordet som Zlatan förbjöd helt – i världskända boken om honom: ”Vafan är det här!?”

Få våra nyhetsbrev!