Avslöjar nu ordet som Zlatan förbjöd helt – i världskända boken om honom: ”Vafan är det här!?”

David Lagercrantz skrev boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.
Men inte utan inspel från världsstjärnan.
Nu avslöjar författaren vilket ord som ”Ibra” inte gillade.

Zlatan Ibrahimovic har varit en av världens bästa fotbollsspelare i snart 20 år, och har fullständigt vräkt in mål i samtliga klubbar han spelat i. Svensken har dessutom varit en profil vid sidan av planen, och rubrikerna har haglat kring honom. Det var därför stor uppståndelse när nyheten kom att Ibrahimovic skulle släppa en självbiografi, skriven tillsammans med David Lagercrantz.

Berättar om boken

Men få hade nog räknat men enorma succén det blev. ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” sålde 415 000 exemplar under den första månaden, och betraktas nu som en svensk klassiker som dessutom, i dagarna, släppts som en långfilm. Boken har nominerats till Augustipriset, och sålts i närmare 30 länder. Men det var inte helt okomplicerat.

130616 Fotboll, Boken Jag är Zlatan Ibrahimovic skriven av David Lagercrantz. © Bildbyrån – 73791 – Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

David Lagercrantz må ha skrivit boken, men det efter mängder av träffar och samtal med Ibrahimovic, och att sedan få ner ned allt i skrift var en utmaning.

– När jag går in i det här så försöker jag hitta en litterär stil som passar Zlatan, som skapar en äkthet, en essens av de hundra timmarna som vi pratat, säger Lagercrantz i SVT-programmet Stjärnorna på slottet.

Ordet han ville förbjuda

David Lagercrantz berättar att Ibrahimovic var högt delaktig i processen, och han var inte sen med att komma med inspel.

– Jag skickar boken, och sen får jag ett sms av Zlatan: ”Du, den här boken du har skrivit. Vi ska snacka om den”. Då bodde han kvar i sitt hus i Malmö, så jag åker dit och är så jävla nervös, säger han.

170524 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i Europa League mellan Ajax och Manchester United den 24 maj 2017 i Stockholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Och väl där fick Ibrahimovic framföra sina synpunkter – och var bland annat väldigt bestämd om ett specifikt ord.

– Vi går in till köket, och där har Zlatan manuset och jag ser att det är fullklottrat med hans anmärkningar. Och sen bara högg han! Det var ord som jag hade använt, som ordet ”snubbe”. Då sa han bara: ”Vad fan är det!?”. Han hade aldrig hört talas om ordet ”snubbe”, säger han.

LÄS MER: Zlatan hyllas nu stort efter gesten mot domaren – som rånade Milan på tre poäng(!): ‘Som den mästare han är’

Få våra nyhetsbrev!