Zlatan hyllas nu stort efter gesten mot domaren – som rånade Milan på tre poäng(!): ‘Som den mästare han är’

Ett enormt misstag snuvade Milan på poäng.
Efteråt var domaren otröstlig.
Då fick han plötsligt besök i omklädningsrummet – av Zlatan Ibrahimovic.

Milan gör en succéartad säsong och slåss i den absoluta toppen av den italienska ligan. Därför är varje poäng viktig, och när laget på måndagen ställdes mot bottenlaget Spezia så räknade många med tre, nya poäng. Milan tog också ledningen, och såg ut att gå mot ytterligare en komfortabel vinst – men det blev en avslutning som ingen hade räknat med.

Rånade Milan på seger

Spezia kontrade nämligen in en kvittering, men på tilläggstid så fick Milan bollen i nät, fram till 2-1. Trodde alla…

I situationen så sparkades en Milan-spelare ner, men bollen gick raka vägen till en medspelare, som sköt bollen in i mål. Domaren hade dock blåst av för tidigt, alltså frispark till Milan, och missade den solklara fördelen. Domaren, Marco Serra, insåg sitt misstag direkt, och sträckte ångestfyllt upp armarna i luften för att be om ursäkt.

Foto: Twitter

I stället för Milan-mål så blev det hela än mer dråpligt att Spezia stack upp på en kontring, och med matchens sista spark sköt in 2-1. Milan fick alltså noll poäng med sig i stället för tre, vilket hade varit fallet om domaren bara inte hade blåst för tidigt. Domaren var märkbart tagen av sitt misstag efteråt, och det har kommit uppgifter om att han kommer att stängas av under lång tid.

Hyllas för gesten

Serra ska även ha bett om ursäkt till Milans ledare och spelare, och varit nära tårar i omklädningsrummet efteråt. I italiensk press menar samtidigt många att Serra var märkbart tagen redan på planen, efter att ha insett misstaget, och det ska inte ha blivit bättre efteråt.

211107 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Inter on November 7, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic ska dock ha samlat några lagkamrater och gått till domarrummet för att trösta den unga domaren, som inte lär döma några fler matcher i Serie A under den närmsta tiden. 

Zlatan hyllas nu stort för gesten, i ett läge där många annars var rasande på domaren.

”En fin gest som den mästare han är, då han förstod hur tufft ögonblick det var för en ung domare”, skriver Milan Posts på Twitter.

”Fair play till Milan-spelarna”‚ skriver Sportbible.

LÄS MER: Sveriges glädjebesked inför ödesmatcherna – regeln som kunde fälla blågult stryks: ”Alla stod bakom detta”

Få våra nyhetsbrev!