Chockbeskedet: Wolfgang Pichler vårdas på sjukhus – drabbats av allvarliga hjärtproblem

Chockbeskedet: Wolfgang Pichler vårdas på sjukhus – drabbats av allvarliga hjärtproblem

Wolfgang Pichler vårdas på sjukhus.
Legendaren har drabbats av hjärtproblem i samband med ett cykelpass.
– Nu är våra tankar med honom och vi hoppas på snar bättring, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Wolfgang Pichler är en jättelegendar inom skidskyttet. De senaste säsongerna har han varit förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget, och har då legat bakom de enorma framgångarna för framför allt Hanna Öberg, som slagit igenom med dunder och brak.

Drabbad av hjärtproblem

Det senaste året har dock Pichler fått ett nytt uppdrag inom svensk vintersport, då han fått jobb i Sveriges Olympiska Kommitté. På SOK jobbar han numera som talangutvecklare i projekt Olympisk Offensiv, med syfte att förbereda unga olympier för sina elitsatsningar.

Wolfgang Pichler, skidskytte
190313 Wolfgang Pichler, Head Coach of Sweden during the Men’s 20 km Individual during the IBU World Championships Biathlon on March 13, 2019 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Men nu kommer chockbeskedet att Pichler vårdas på sjukhus. Pichler ska ha varit ute på en cykeltur i den tyska orten Ruhpolding när han plötsligt drabbats av allvarliga hjärtproblem.

”Tankarna är med honom”

Han vårdas nu på sjukhus och tillståndet uppges vara allvarligt, men stabilt.

– Han är en stor ledare inom svensk idrott med en enorm passion för allt han tagit sig an. Nu är våra tankar med honom och vi hoppas på snar bättring, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Wolfgang Pichler, skidskytte
190702 Wolfgang Pichler, SOK:s Talang utvecklingsansvarig poserar för ett porträtt under en pressträff om satsning inför OS 2026 arrangerad av Sveriges Olympiska Kommitté den 2 juli 2019 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / cop 94

Enligt Expressen, som hänvisar till tyska Bild, ska Pichler drabbats av en hjärtattack och även allvarliga huvudskador. Pichler ska ha återupplivats på platsen innan han kördes till sjukhus.

Berättade om nya livet

Wolfgang Pichler har annars, den senaste tiden, inlett ett nytt liv hälsomässigt. I en intervju med Expressen berättade legendaren att han den senaste tiden börjat äta bättre och tränat mer. Det har resulterat i en viktnedgång på 25 kilo.

– Jag äter bättre än tidigare och har slutat att dricka öl. Nu kör jag två pass varje dag. Jag ska ut snart och träna igen. Jag mår väldigt bra, sa Pichler till tidningen i helgen.

Wolfgang Pichler, skidskytte
190315 Wolfgang Pichler, head coach of Sweden pose in a special shirt at a press conference with the Swedish Biathlon team during the IBU World Championships Biathlon on March 15, 2019 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92267

Wolfgang Pichler var med och två OS-guld och två OS-silver under OS i Pyeongchang 2018. Han får dock inte vara med och coacha Stina Nilsson, som i våras lämnade längdskidorna för just skidskytte. Pichler ser dock en ljus framtid för storstjärnan.

– Hon kommer också att bli bra, men det gäller att Stina får den tid hon behöver för att utvecklas. Hon är världsmästare på att åka skidor, men nu ska hon lära sig att skjuta också. Jag tror att hon behöver minst ett år på sig för att nå toppen, sa Pichler.

LÄS MER: Stina Nilsson berättar nu om hatet – efter otäcka bilden på Instagram: ”Skrev att jag är sjuk i huvudet”

Få våra nyhetsbrev!