Björn Borg säljer nu drömvillan efter hela 35 år – så mycket(!) vill legendaren ha för lyxkåken

Björn Borg säljer nu drömvillan efter hela 35 år – så mycket(!) vill legendaren ha för lyxkåken

.

Björn Borg säljer nu sin lyxvilla på Ingarö, utanför Stockholm.
Tennislegendaren har bott där i hela 35 år men nu är det dags att flytta vidare.
”Vi ser så mycket fram emot vad livet har att erbjuda”, skriver familjen Borg på Instagram.

Redan 1984 köpte tennislegendaren Björn Borg herrgården Alstaholm ute på Ingarö i Värmdö, utanför Stockholm. Då landade prislappen på 3,1 miljoner kronor.

Björn Borg säger lyxvillan

Nu är det dags för Borg och frun Patricia att sälja drömvillan efter 35 år som bostad. Lyxkåken på hela 434 kvm och med en sjötomt på svindlande 17 000 kvm har ett taxeringsvärde på runt 18 miljoner kronor.

Björn Borg
FOTO: Instagram

Men paret förväntar sig att sälja för betydligt mycket mer pengar.
”Dags för ett nytt kapitel i vårt liv! Vi ser så mycket fram emot vad livet har att erbjuda. Det här huset kommer snart att finnas på marknaden”, skriver familjen Borg på Instagram.

”Markoolio” som granne

De skriver även på Instagram att de vill ha mer än 20 miljoner kronor för drömvillan. Till fastigheten inkluderas även en pool, brygga ut i vattnet, ett båthus samt så klart en tennisbana precis vid vattnet. Som bonus ingår även nöjesprofilen Marko ”Markoolio” Lehtosalo som granne.

Björn Borg
170717 Björn Borg och Stefan Edberg under dag 2 av Swedish Open den 17 juli 2017 i Båstad.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Tennislegendaren Borg har hunnit bli 63 år och anledningen till försäljningen är enligt familjen själva att boendet blivit för stort sedan barnen flyttade hemifrån och att de vill flytta närmare innerstan samt tillbringa mer tid utomlands i bland annat Kap Verde. Mycket fokus ligger även på sonen och tennistalangen Leo Borgs så lovande karriär och där familjen följer med 16-årige sonen runt om i världen.

Björn Borg är en av Sveriges absolut främsta idrottare genom tiderna och vann hela 11 Grand Slam-titlar, främst fem raka Wimbledon-titlar, innan han la ned karriären bara 26 år gammal.

LÄS MER: Den gången Björn Borg krossade allt motstånd i Wimbledon 1976!

Ärkerivalen John McEnroes jättehyllning till Leo Borg inför Wimbledondebuten: ”Jag har hört en hel del…”