Bianca Salming öppnar upp om sin största rädsla: ”Då tänker jag bara: Skärp dig!”

.

U23-EM är i gång i Gävle.
Ett av de stora svenska hoppen är mångkamperskan Bianca Salming.
Men det är också hennes sista juniormästerskap och nu berättar hon om stora rädslan i livet.

Bianca Salming har länge varit en stortalang inom mångkamp och imponerat rejält på ungdomssidan inom svensk friidrott. Nu är det dags för U23-EM i Gävle, hennes absolut sista mästerskap som junior.

Bianca Salmings stora rädsla

Sedan väntar vuxenlivet på riktigt som senior inom friidrott. Och nu berättar hockeylegendaren Börje Salmings dotter om rädslan inför framtiden.

Bianca Salming, friidrott
190711 Bianca Salming of Sweden after competing in the women’s 100m Hurdles Qualifying Rounds during the under 23 European Championships on July 11, 2019 in Gävle.
Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Och hur tråkigt det ska bli att lämna juniortiden bakom sig.
– Jag har åldersnoja allmänt i livet, men det är mer att det är tråkigt. Man gillar ju juniormästerskapen och man har ju varit på några nu. Det är samma lag och samma lagledare så det kommer man sakna. Men samtidigt så måste man ju gå vidare också, säger Bianca till SportExpressen.
– Den största rädslan är att man om tio år ska säga att man inte kommit någon vart. Men det är en tanke jag har i en sekund, sen kommer jag tillbaka och tänker att ”skärp dig, man gör något varje dag och man kan inte tänka så”. Så länge man försöker utvecklas så kan man inte göra mer, säger Bianca Salming.

Mycket fokus på pappa Börje

Hela familjen Salming, med Börje i spetsen, är på plats under U23-EM i Gävle för att stötta och heja fram Bianca till en perfekt avslutning på juniortiden. Familjens stöd har alltid varit viktig för henne.

Bianca Salming, friidrott
190711 Bianca Salming of Sweden competes in the women’s 100m Hurdles qualification during the under 23 European Championships on July 11, 2019 in Gävle.
Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Även om det ibland kan bli väldigt många frågor om hennes pappa och hans otroliga hockeykarriär. Men Bianca Salming vill verkligen förtydliga att båda hennes föräldrar har betytt väldigt mycket för henne.
– De har betytt lika mycket, men mamma har varit med otroligt, otrolig mycket. Framförallt när jag var liten så var hon med på otrolig mycket tävlingar och enda sen början. Och man har alla minnen som när man satt i bilen med första medaljen tillsammans med mamma, man satt i hennes knä mellan hoppen och hon stekte köttbullar på mornarna. Så de har allmänt funnits där hela vägen. De behöver inte vara mer än så. Även om det är ganska mycket, säger hon till kvällstidningen.

LÄS MER: Börje Salmings dotter försvann spårlöst: ”Det var så läskigt”

Bianca Salming öppnar upp om att sluta – berättar om känslorna: ”Så arg att jag slår i väggen”