Arne Hegerfors starka bekännelse efter alla sjukdomar – här är 80-årige ikonens nya liv: ”Jag borde vara död”

Arne Hegerfors har överlevt stroke, hjärtinfarkt och hjärntumör.
Nu öppnar 80-¨åringen upp om sitt nya liv och hur han klarar av vardagen.
– Jag kan inte gå ut själv, bland folk och i trafiken, säger Hegerfors
till SportExpressen.

Nyligen syntes legendariske kommentatorn Arne Hegerfors på ”Tidernas Hockeygala” i Avicii Arena. Den 80 år gamle ikonen samlade krafterna och tog sig till festkvällen för att hylla svensk hockey genom tiderna och även Börje Salming.

Hegerfors nya liv

Med sig hade tv-profilen frun Kerstin Hegerfors vid sin sida. Vilket var högst nödvändigt då han på grund av synproblem inte klarar av att lämna lägenheten själv.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Arne Hegerfors
221117 Arne Hegerfors med fru Kerstin på röda mattan under Tidernas Hockeygala den 17 november 2022 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / JM0376

Den folkkäre sportikonen har fått kämpa sig igenom vardagen senaste åren efter att ha drabbats av hjärtinfarkt, stroke och hjärntumör inom loppet av några år. Sjukdomarna har satt sina spår men Hegerfors känner att han har haft tur som överlevt allt.
– Med stroke, hjärtinfarkt och hjärntumör borde jag nästan vara död, men på något fantastiskt sätt har utvecklingen av läkarvetenskapen gått jämsides med mina sjukdomar. Jag har blivit någon slags försökskanin där de säger: ”Jodå, det grejar vi nu också serru. Nu ska vi se om vi prövar det här, om han klarar det också”, berättar han i en intervju med SportExpressen.

LÄS MER: Folkkäre Arne Hegerfors avslöjar sitt stora favoritlag i fotboll – samt favoritspelare: ”Alltid varit speciellt”

”Sörpla välling”

På grund av de tuffa smällarna så har 80-åringen fått förändra sin vardag och lever i dag ett helt annat liv än förr.
– Jag lever sundare än jag någonsin gjort, och det gör att jag mår bättre. Jag har inte haft några direkta laster. Jag har inte rökt, men jag drack en del tidigare, men nu dricker jag i princip ingenting som innehåller alkohol. Jag har dessutom haft turen att gifta mig med en expert på området. Kerstin var gymnastikdirektör när vi träffades så hon är väldigt duktig på hälsa och kost. Jag har den bästa vård man kan få i min egen hustru, säger han till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Arne Hegerfors
170116 Arne Hegerfors under Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Arne Hegerfors lyfter verkligen fram hustrun som den stora räddningen i livet. Han vet inte vad han skulle ta sig till utan henne och är så oerhört tacksam över att ha sin älskade frun vid sin sida.
– Kerstin betyder allt. Jag är väldigt väl medveten om att jag inte klarar mig själv. Utan henne skulle jag sitta på något hem och sörpla välling. Det är ingen framtidsvision jag har direkt, erkänner han i intervjun.

Arne Hegerfors är verkligen en av våra största kommentatorer genom tiderna. Dela artikeln om du håller med!

LÄS MER: När komiske geniet Robert Gustafsson och sportikonen Arne Hegerfors bjöd på stor humor – mitt i fikapausen(!)