Anja Pärsons beundransvärda hyllning av Tony Rickardsson inför Mästarnas mästare: "Han är så mycket mer än..."

Anja Pärsons beundransvärda hyllning av Tony Rickardsson inför Mästarnas mästare: ”Han är så mycket mer än…”

Ny säsong av Mästarnas mästare väntar.
Då kliver Anja Pärsson ut och tokhyllar Tony Rickardsson.
– Tony är så mycket mer än vad man trodde, säger hon till SVT om speedway-ikonen.

Det är dags för en ny säsong av hyllade SVT-programmet och nu väntas det bli hårdare än någonsin förut. Deltagarnas åldrar är betydligt lägre och vi hittar vältränade namn som Sebastian Larsson och Joel Lundqvist, som alldeles nyligen la av.

Pärsons hyllning

Alpina ikonen Anja Pärson är också med för första gången, efter att ha tackat nej i tio år på raken. Under inspelningarna av tv-programmet fann Pärson en fin relation med en av de andra deltagarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anja Pärson, alpint
190212 Former skier Anja Pärson of Sweden poses for a portrait at a press event for a Legend’s race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87862

Nu avslöjar hon sin stora repsekt för speedway-ikonen Tony Rickardsson.
– Han är ju en stor profil och allt som man har tänkt sig att han ska vara är han och även på mjuka värden, att han biter ihop. Han är en otroligt stor idrottare som förde samman gänget också väldigt tidigt och är äldst i gruppen, alla hade stor respekt för honom, berättar Anja i en intervju med SVT.

”Var allas favorit”

Anja Pärson tycker att 53-åringen var den stora överraskningen bland deltagarna i årets säsong.
– Absolut en av allas vår favorit. Det syntes så tydligt på Tony när det gällde, då gick han och knöt näven. Han var den där jokern som man inte visste vart man hade. Att Joel Lundqvist ska kasta över någon grej, det visste vi ju, men vi hade svårt att mäta var Tony var och han var den som överraskade hela tiden, berättar Pärson.
– Han är stenhård. Han har kanske åldern emot sig men han är så vältränad och så snabb. Han är så mycket mer än vad man trodde och vi slöt alla upp bakom pappa Tony.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Rickardsson, speedway
160813 Tony Rickardsson sexfaldig individuell världsmästare i speedway och prisutdelare under VM-deltävlingen i Speedway den 13 augusti 2016 i Målilla. Foto: Daniel Nestor / BILDBYRÅN / COP 172

Det var också en höjdpunkt att få avsluta varje dag genom att sitta och lyssna på Rickardssons berättelser och anekdoter på kvällarna.
– Att sitta på kvällarna och lyssna på Tonys alla historier var ju favoriten. Man hoppades att vi skulle få tid till det varje kväll, att han skulle sitta och berätta någon anekdot, säger Anja till tv-kanalen i en mycket fin hyllning.

Ska du titta på årets säsong av Mästarnas mästare? Dela artikeln och berätta!

LÄS MER: Patrik Järbyn utklassar Ingemar Stenmark i tidernas mäktigaste uppvisning på Mästarnas mästare

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev