Listan alla väntat på: Här är den absolut skönaste karaktären från sportfilmerna

Listan alla väntat på: Här är den absolut skönaste karaktären från sportfilmerna

Man måste bara älska sportfilmer.
Hela barndomen präglades av dessa osannolika hjältar som för alltid blir ihågkomna.
Och det var verkligen några som stack ut mer än andra.

Sportfilmer har verkligen en speciell plats i allas hjärtan. Vissa är verkligen nostalgi på allra högsta nivå och i varje film hade man en karaktär som man blev extra förälskad i.

Det kunde antingen vara hjälten eller skurken som bara var för skön för att inte gilla. Amerikanska sajten BarDown har nu tagit ut de fem mest minnesvärda karaktärerna från oförglömliga sportfilmer. Och vi kan bara hålla med om den här listan – speciellt förstaplatsen som är helt klockren.

5. Rocky Balboa (Rocky)
Boxningskungen är en av de mest ikoniska sporthjältarna och helt omöjlig att inte älska.

 

4. White Goodman (Dodgeball)
Ett riktigt praktarsle egentligen, men det går ändå inte att hålla sig för skratt när han kliver in i rummet. Missförstådd, helt enkelt.

 

3. Greg Goldberg (The Mighty Ducks)
I en av de bästa hockeyfilmerna någonsin så är det enmansshow av Goldberg. En målvakt som alla lag skulle behöva mellan stolparna, eller allra mest i omklädningsrummet.

https://youtu.be/mgFZJ8v9Rdo

 

2. Happy Gilmore (Happy Gilmore)
Om man revolutionerar en hel sport i grunden och skapar ett uttryck för hur man slår en golfboll – ja, då förtjänar man en andraplats på den här listan.

 

1. The Hanson Brothers (Slagskott)
Men förstaplatsen är helt given. För ingen kan rå på den omåttligt populära brödratrion i Charlestown Chiefs som än i dag stått för den mäktigaste debuten som hockeyvärlden någonsin sett.

 

Självklart måste vi ju även slänga in några svenska favoriter för att fylla ut den här listan. Här är våra två bubblare:

Helsköne Tommy i Offside.

 

Samt den legendariska bolltalangen ”Fimpen”.

 

LÄS MER: 9 bästa sportdokumentärerna som du kan se när som helst.