Försvaras efter Jerringpriset-ilskan: ”Det blev tumult”

Känslorna är många och starka efter Peder Fredricsons Jerringpris. Nu försvaras han av en som varit med om exakt samma situation. Nämligen, Rolf-Göran Bengtsson.

De flesta skriker röstkupp och att fel idrottare vann Jerringpriset på Idrottsgalan i går kväll. Boxaren Mikaela Laurén kallar det för en skandal och på sociala medier har de kritiska rösterna haglat runt att ryttaren Peder Fredricson vann det åtråvärda priset efter att svenska folket röstat.

En av många som kliver in och försvarar Fredricson är han som vann samma pris för fem år sedan och som också fick enorm kritik. Rolf-Göran Bengtsson, Jerringprisvinnare 2011, vet precis hur det känns.
– Det är en fantastisk framgång för ridsporten att det kan hända igen. Det var sådant jäkla liv när jag vann, vi blev verkligen anklagade för både det ena och det andra den gången. Vem vi var och om vi överhuvudtaget fanns och hur de kunde gå till. Så därför är det perfekt att det kan hända igen. Tumulten som blev då blev snarare vänd till att vi fick ännu mer publicitet av det, säger ryttaren Bengtsson till SportExpressen.

När Rolf-Göran Bengtsson vann 2011 var det också stark kritik för att det skulle handla om en röstningskupp av de hästintresserade svenskarna. Men precis som för fem år sedan kan ”RGB” inte förstå den kritiken.
– Det kommer säkert vara någon som slänger ur sig något och pratar om röstkupp. Men det får Peder bara låta gå in på ena sidan och ut på det andra. Peder ska vara glad över att ha vunnit Jerringpriset. Hur kan man lyckas med det ännu en gång? I så fall är det fritt fram för de andra att göra likadant. Alla får lov att rösta. Det är fritt fram för alla att rösta. Så det håller jag inte med om, säger Bengtsson till SportExpressen.
– Jag tror att det är större än vad många andra som inte känner till ridsporten tror. Det finns så många som på något sätt är involverade i sporten på något sätt. Det är nog större än vad många tror.

Fredricson slog tvåan Henrik Stenson med över 40 000 röster för att vinna Jerringpriset.

LÄS MER: Ilskan efter Jerringpriset: ”Jag blev skitförbannad och ville gå därifrån”.

Vinnaren Peder Fredricsons ord efter Jerringpriset:

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.