Ilskan efter Jerringpriset: ”Jag blev skitförbannad och ville gå därifrån”

En hel del känslor rördes upp i sport-Sverige i går kväll. Då ryttaren Peder Fredricson vann åtråvärda Jerringpriset.

Många trodde på Henrik Stenson eller Sarah Sjöström. Men båda blev snuvade när svenska folket ringde in och röstade på vinnaren Peder Fredricson. En stor skräll på Idrottsgalan i går kväll och en prisutdelning som väckte mycket starka känslor.

En av de ilskna kritikerna var boxaren Mikaela Laurén som kallar det hela för en skandal.
– Jag tycker att det är katastrof, jag blev skitförbannad och ville gå därifrån. Jag blev riktigt förbannad. Ingen förtjänar priset mer än vad Sarah Sjöström gör, säger Laurén till SportExpressen och menar att allt var en röstningskupp av alla hästintresserade svenskar.
– Hästfolket är som en sekt, de bara ringer och ringer. Jag vet inte ens vem den där ryttaren är. Det går inte att jämföra med någon som tar OS-guld, OS-silver och OS-brons. I en större sport än ridning. Det är skandal.

Fredricson vann Jerringpriset med högst antal röster någonsin vad gäller Jerringpriset och tog en överlägsen seger mot utmanaren Stenson. Trea kom simdrottningen Sarah Sjöström. Helt otroligt, enligt Laurén.
– Sarahs prestation är så mycket större, det är inget snack om saken. Det har säkert att göra med att hon vunnit två år i rad. Men det ska inte spela någon roll, det är den största prestationen i år. Att hon inte gick till de två sista var en stor chock för mig, säger hon till SportExpressen.

LÄS MER: Mäktiga hyllningen när J-O Waldner prisades på Idrottsgalan.

Peder Fredricsons ord efter Jerringpriset:

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.