Folkkäre tv-profilen lämnar efter tio år – för rivalen: ”Jag kunde inte tacka nej”

Nu kommer en riktig bomb i svensk sport-tv.
För folkkäre tv-reportern Frida Nordstrand lämnar Viasat efter hela tio år – för rivalen TV4.
– De kom med ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger hon till Sportbladet.

När man tänker på Champions League och Formel 1 i Viasats kanaler så finns det ett namn som dyker upp direkt: Frida Nordstrand.

TV-tittare har i alla år funderat hur hon hinner ta sig överallt i hela världen och bevaka världens bästa fotboll OCH världens största motorsport. I tio års tid har tv-reportern synts i Viasats alla kanaler – och tittarna har alltid uppskattat hennes professionella insatser framför kameran. Men nu är det dags att ta farväl.

”TV4 har verkligen tänkt till”

I dag avslöjar Sportbladet att folkkäre Nordstrand lämnar Viasat och MTG för att ta steget över till rivalen TV4 och C More.
– Jag har fått erbjudande tidigare men det har aldrig varit aktuellt att byta. Men den här gången tyckte jag att det var för bra för att säga nej till. TV4 och C More har verkligen tänkt till kring vad jag kan göra utifrån vad de tycker att jag gör bra, och utifrån vad jag tycker om att göra, säger hon till Sportbladet.

”De blev mina bästa vänner”

Nordstrand ser fram emot utmaningen hos TV4 och säger att beslutet att lämna inte alls är på grund av missnöje med Viasat.
– Jag har alltid känt att jag har fått stöttning av redaktionen. Och de grabbar som jag har haft med mig genom åren, de har blivit mina bästa vänner. De har alltid hållit min rygg, sedan första dagen jag klev in på Viasat. Till 110 procent, säger hon till kvällstidningen.
– Jag har jobbat med stora mästerskap och stora fotbollsmatcher, men aldrig med ett VM. Och det fanns detaljer i erbjudandet som var svåra att värja sig emot.

Just fotbolls-VM som TV4 har var en av de bidragande anledningarna till att Nordstrand valde att flytta till rivalen TV4.

LÄS MER: Helmärkliga PL-beslutet: Nu ska stormatchen spelas – på självaste julafton